Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sermaye piyasasına tabiyet açısından yasal olarak 2012 yılına kadar muafiyetlerinin olmasına karşın, piyasadaki gelişmeleri dikkate alarak, bu yıl sonuna doğru halka arzı planladıklarını bildirdi. Kurum, ''Portföy büyüklüğümüzün 4 milyar liranın üzerinde olduğunu
Emlak Konut'un halka arzı sadece kamu arazilerinin kamu yararı gözetilmeden özelleştirilmesinden ibaret değil. İmar hukuku açısından da kamu düzenini sağlamaya yarayan en önemli araçlardan birinin satılması.
Emlak Konut GYO'nun ikincil halka arz için başvuruda bulunduğu açıklandı.
İkinci kez yapılan Sultangazi ihalesinde fiyatın13 kat yükselişiyle dikkat çeken kurum, arsa fiyatlarında milyar sınırını aşarken, yılbaşından beri 3.671 milyon TL değer yarattı.
Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut, İstanbul Küçükçekmece’de 1 milyon metrekarelik arazi üzerinde geliştireceği ‘Bizim Mahalle’ için düğmeye bastı.
Şirket, 2016'nın ilk 3 aylık döneminde toplam 708.9 milyon liralık satış gerçekleştirdi.
ABD'nin en büyük ikinci bankası JP Morgan, Orta-Doğu Avrupa, Ortadoğu, Afrika bölgesi için yaptığı değerlendirmede, Türkiye'de strateji Top 10 listesinde Emlak Konut GYO'nun da olduğunu açıkladı.
Emlak Konut GYO yıl sonu kâr tahminini 1.5 milyar liradan 1.8 milyar liraya yükseltti.