Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen ilkeler çerçevesinde 2009 yılı içinde yapılacak takdir işlemlerinin sonuçları belediyeye, defterdarlıklar, vergi dairesi başkanlıkları bulunan yerlerde vergi dairesi başkanlıklarına il ve ilçelerdeki ticaret odalarına, ziraat odalarına, ilgili mahalle veya köy muhtarlıklarına en geç 17 Ağustos 2009 tarihine
Emlak vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu tarafından alınması gereken vergi, harç ve katılım paylarına ilişkin istisna süresinin devam etmesini içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi mecliste görüşülecek. Buna göre vergi istisnası 31 Aralık 2022'ye kadar devam edecek.
Emlak Vergisi’nin ilk taksitinin ödenme süresi 31 Mayıs 2013 Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecek. Bu tarihin geçirilmesi durumunda mükellefler gecikme zammı ödemek zorunda kalacaklar. Bazı mükelleflerin ise emlak vergisi ödemesi gerekmiyor. Hatta geçmiş yıllarda bilmeden ödenmiş emlak vergilerinin geri alınması bile mümkün.
Hiç bir geliri olmadığını belgeleyenler ile emekliler, gaziler ve şehitlerin dul, yetimlerine ait brüt 200 metre kareyi geçmeyen tek meskenin bina vergisi, 2007 ve takip eden yıllar için de sıfır olarak uygulanacak.
Maliye Bakanlığı 5 yıl süreli emlak vergisi muafiyetinin esaslarını belirledi.
Türkiye’de yaklaşık 23 milyon kişiyi yakından ilgilendiren emlak vergisi oranları 2014 yılı için yeniden düzenlendi.
İstanbul’da bazı ilçelerde emlak vergisi oranlarındaki artışın yüzde 500’lere ulaştığı bildirildi. Konuya ilişkin TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nden yapılan açıklamada “Taşınmaz sahiplerinin dava haklarını kullanmaları yararlarına olacaktır” denildi.
1319 sayılı Kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Emlak vergisi ödemeleri 3 gün sonra başlıyor.