Tuzla’da yapımına başlanacak Havaray ulaşım sisteminin proje ihalesi gerçekleştirildi. 11 firmanın katıldığı ihalenin sonucu önümüzdeki günlerde belli olacak.
Konya Sanayi Odası, kentin ulaşım sorununu ortadan kaldıracak ''Havaray Ulaşım Sistemi''ni ithalat yapmadan kurma sözü verdi. KSO Başkanı Ahmet Şek
İstanbul'da toplu taşımayı ve trafiği rahatlatmak hedefiyle yeni bir ulaşım aracı devreye sokuluyor. Havada giden tramvay (havaray) projesinin ihale tarihi açıklandı: 20 Ağustos.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, bazı projeleri, yerine yeni ve daha güzelini yapmak için iptal ettiklerini belirterek, "Mesele, Kadir Topbaş'ın projesinin iptali meselesi değildir. Kadir Bey'in doğru projesinin her zaman yanındayız. Belki de Kadir Bey görevi bırakmamış olsaydı kendisi iptal edecekti." dedi.
Türkiye'de bu yılın Ocak ayında en yüksek kükürtdioksit ortalaması Siirt'te, partiküler madde ortalaması ise Bolu'da gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2008 yılı Ocak ayına ilişkin hava kirliliği verilerini açıkladı.
Türkiye'nin en kirli havasına sahip ilçelerden biri olan Edirne'nin Keşan ilçesi doğalgaza kavuştu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye'nin hava kalitesi en kötü bölgesi olduğu saptanan Keşan'a iki adet mobil hava kalitesi ölçüm aracı konumlandırdı.
Ciner Grubu'na ait Havaş'ın yüzde 60 hissesi TAV'ın oldu. Yapılan açıklamaya göre Ciner, medya, madencilik ve enerji alanında yoğunlaşacak.