Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Havaş'ın Yüzde 60 Hissesi TAV'ın Oldu

Ciner Grubu'na ait Havaş'ın yüzde 60 hissesi TAV'ın oldu. Yapılan açıklamaya göre Ciner, medya, madencilik ve enerji alanında yoğunlaşacak.

Radikal
Havaş'ın Yüzde 60 Hissesi TAV'ın Oldu

iner Grubu'na ait Havaş'ın yüzde 60 hissesi TAV'ın oldu. Yapılan açıklamaya göre Ciner, medya, madencilik ve enerji alanında yoğunlaşacak.

İstanbul Atatürk Havalimanının Dış Hatlar Terminalini işleten Tepe Grubu ve Akfen'in ortak şirketi Tepe-Akfen-Ventures (TAV), Ciner Grubu'na ait havacılık ve yer hizmetleri şirketi Havaş'ın yüzde 60 hissesini satın aldı. İki grup tarafından yapılan ortak açıklamada konuyla ilgili resmi prosedürün başlatıldığı belirtildi. Satışın Ciner Grubu'nun
enerji, madencilik ve medya sektöründe odaklanma ve entegrasyon kararı alması üzerine gerçekleştiği belirtilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

'Uçağın kuyruğuna geldik'
"Durumu Havaş'ta yüzde 40 hisseye sahip ortağı Swissport'la da uzun zamandır değerlendiren Ciner Grubu, çok sayıda talip arasından en uygun teklifi veren, aynı zamanda Havaş'a en üst düzeyde katma değer getireceğine inanılan TAV'ı tercih etmiştir."
TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener satın almayla yer hizmetleri sektöründe önemli bir konuma geldiklerini belirterek 'Eskiden uçağın burnuna kadar gidiyorduk. Şimdi kuyruğuna kadar gidecek hale geldik" dedi.

TAV Başkanı Şener şöyle konuştu:
"Biz de yer hizmetleri şirketi kurmak istiyorduk. Ancak bu arada Ciner Grubu'nun sektörden çıkma kararı aldığını öğrendik. Turgay Ciner ile bir araya geldik. Bize sektörün THY'den kalan kısmının kuracağımız şirketle sayısı üçe çıkacak oyuncuya yetmeyeceğini söyledi. Görüştük ve sonunda el sıkıştık. Ortağımızın Swissport olması da bize global bir güç sağlıyor."
Edinilen bilgiye göre yüzde 60 hissenin satış fiyatı 110 milyon dolar. Ancak şirketin kasasında 20 milyon dolara yakın bir kaynak bulunuyor.

Havaş'ın kalan yüzde 40 hissesi ise İsviçreli Swissport'un elinde. Havaş halen İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın Dış Hatlar Terminali'nin inşaatını Bayındır ile birlikte yürütüyor. Buradaki Havaş hisselerinin de TAV'a geçmesi söz konusu olabilecek.

İhale ertelendi
Bu arada DHMİ, Atatürk Havalimanı terminalleri ihalesini 3 Haziran 2005'ten 10 Haziran'a erteledi. Kararın ihale evrakını tamamlamakta geciken yabancı yatırımcıların isteği üzerine alındığı öğrenildi.


Türkiye'nin ilk yer hizmetleri şirketi Havaş, 1933 yılında devlet tarafından havayollarına yer hizmetleri ve ikram servisi sağlamak üzere kuruldu.

Şirketin ikram hizmetleri 1987 yılında USAŞ adı altında ayrılarak özellleştirilirken, yer hizmetleri bölümü Havaalanı Yer Hizmetleri A.Ş. olarak faaliyetine devam etti. 1995 yılı nisan ayında Havaş hisselerinin yüzde 60'ının Ciner Grubu'na satılması ile şirketin yer hizmetleri bölümü de özelleştirilmiş oldu. 1998 yılında Swissport, Havaş hisselerinin yüzde 40'ını satın alarak Ciner Grubu ile birlikte şirketin ortağı konumuna geldi.

Havaş bugün İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya başta olmak üzere Havaş 12 havalimanında hizmet veriyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/havasin-yuzde-60-hissesi-tavin-oldu_27936.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!