Hazine’ye ait araziler tarım arazisi olarak kiralanacak. 14 milyon metrekarelik alanda üretime geçilecek. Bu arazilerden en büyük payı ise 4 milyon metrekare ile Kayseri alıyor.
Ülkenin her yerindeki hazine arazilerini bir bir satan iktidar okula yer bulamamaktan şikâyet ediyor. Keyfi harcamalar rekorlar kırarken okul ihaleleri ‘tasarruf’ bahanesiyle iptal ediliyor.
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan düzenlemeye göre hazineye ait araziler devlete gelir getirirken ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Araziler, değerinin binde biri oranında kiraya verilecek.
Hazine arazileri, yatırımların, enerji üretiminin, tarımın ve deprem sonrası kentsel dönüşümün desteklenmesi amacıyla kullanılacak.
İstanbul'daki Hazine arazilerinin satışı için gerçekleştirilen ihale bekleneni vermedi. Tahmini bedeli 92.2 trilyon lira olan 12 gayrimenkulden yalnız
Hükümetin çeşitli vergi düzenlemelerinin yapılması gerekçesiyle Meclis’e yolladığı torba yasa tasarısından “gecekondu affı” çıktı. Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Genel Sekreteri Ümit Özcan, “Tasarının özünde gizli bir gecekondu affı ve teşviki var” dedi. ŞPO’nun ilk değerlendirmesi sonucu tasarı ile getirilen bazı düzenlemeler şöyle.
Çevre Şehircilik Bakanlığı, 2B taşınmazları ile Hazineye ait tarım arazilerinin satışı uygulamasından daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için başvuru ve ödeme süresini 16 Aralık'a kadar uzattı.
Konut sorununa karşı ‘ucuza Hazine arazisi’ formülü tartışılırken iktidar yeni taşınmazları elden çıkartacak. 20 yılda milyonlarca metrekare büyüklüğünde 73 bin Hazine malını satan iktidar, geçen yıl satış rekoru kırdı.