Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü ile İzmir Emlakçılar Odası arasında yapılan protokolle, İzmir'de "Mortgage (Tutsat) Brokerlığı ve Gayri Menkul Ekspertizi" kursu düzenlenecek.
İzmir Gaziemir'deki fabrikada 3 bölgede toprakta 'nükleer kirlilik' bulundu. Yeraltı sularında da ağır metal saptandı. Bölgedeki yeraltı suları çekilecek.
İzmir metropol alan ve Karaburun-Çeşme yarımadasında 7 büyüklüğündeki bir depremin 800, 6-7 büyüklüğündeki bir depremin 70-100 ve 5,5-6 ölçeğindeki bir depremin 25-30 yılda bir meydana gelebileceğinin jeodezik yöntemlerle hesaplandığı bildirildi.
İstanbullu İşadamı İbrahim Cevahir ve ortaklarının talep ettiği Sarnıç’taki binlerce dönüm arsa ve arazilerle ilgili tartışmalar devam ediyor. CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger konuyu TBMM gündemine taşırken aynı bürokratın iki farklı imzalı yazısı olduğunu ifade etti.
İzmir’in Menderes ilçesi Efemçukuru Köyü’nde 2007 yılında başlayan organik tarım ‘altın’a yenildi. Efemçukuru’nda organik üretim sertifikası alan 58 üreticiden sadece dördü kaldı; ‘İzmir Enfes’ adlı üzüm türünün varlığı tehlikeye düştü. Efemçukuru, 2007 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce organik tarım merkezi seçilmişti.
İzmir’in Urla ilçesi Yağcılar mevkiinde başlayan orman yangınına çok sayıda ekip müdahale ediyor.
İzmir'in Buca ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangının söndürülmesine çalışılıyor.
İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Küçüközmen, İzmir'de son günlerde üst üste yaşanan yangınlarının ardından ormanlık bölgelerdeki yerleşim yerlerinde yangın sigortası yaptırmak isteyenlerde artış olduğunu belirtti.