Şu kadim memlekette ismi doğayla anılabilen kaç yer kaldı acaba? Hiç kuşkusuz Doğu Karadeniz bölgesindeki ekolojik korumada öncelikli ilan edilmiş, Türkiye’nin taraf olduğu sözleşmelerle korunan vadileri hâlâ insanların nefes alıp vermekte zorlanmadıkları en önemli doğal yaşam alanları. Ancak son on yıldır “ülke enerjisine katkı” bahanesiyle Doğu
Karadeniz Bölgesi Mimarlar Forumu (FABSR)
TMMOB Mimarlar Odası'nın Dönem Başkanlığı'na seçildiği Karadeniz Bölgesi Mimarlar Forumu toplantısında, üye meslek kuruluşları tarafından bir bildiri yayımlandı.
Karadeniz Bölgesi’nde üç gün önce Ünye ve Çarşamba çevresinde başlayan etkili yağış ve sel, Sinop’tan Artvin’e kadar olan tüm sahil şeridini ve Doğu Anadolu’nun üst kesimlerini içine alacak şekilde genişleme gösterdi.
Karabük’de, Haliçi Esnafları Kooperatifi tarafından 7 bin 300 metrekare arsa üzerinde toplam 60 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olan Karadeni
Türkiye'nin en çok yağış alan bölgesi Karadeniz'de, yağış miktarının son 3 ayda büyük oranda azalmasıyla, barajlarda su seviyeleri düştü, dere yatakları kurumaya başladı. Yağış rejiminin bozulduğu ve kurak havanın hakim olduğu bölgede uzmanlar, kış kuraklığı konusunda uyarılarda bulundu.
KOSGEB, Karadeniz Bölgesi'ndeki sel felaketinden etkilen Samsun, Amasya, Sinop ve Kastamonu'daki işletmelerin acil ihtiyaçları için sıfır faizli, 12 ayı ödemesiz ve 36 ay vadeli 300 bin liraya kadar kredi desteği verecek.
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde bulunan, MÖ 7 ile 6. yüzyıllar arasında kurulan Tieion Antik Kenti'ndeki Roma dönemine ait Karadeniz'in tek korunmuş antik tiyatrosunun bu kazı sezonunda ortaya çıkarılarak turizme kazandırılması planlanıyor.