Karadeniz Havzası Kıyı Bölgelerinde Kentleşme ve Çevre Politikaları Paneli, 23 Kasım Cumartesi günü Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nde gerçekleşecek.
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Osman Murat Süslü, ''Önümüzdeki dönemlerde Ukrayna ile Karadeniz havzasındaki Ceneviz kalelerini ortak olarak UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne alma önerimiz var, Akçakoca'daki Ceneviz Kalesi de bunların içinde'' dedi.
Çevresindeki ülkelerden her yıl yaklaşık 10 milyon ton organik madde, 400 bin tonun üzerinde petrol kökenli kimyasal maddenin döküldüğü Karadeniz için alarm çanları çalıyor.
Türkiye, Gürcistan, Bulgaristan, Romanya ve Moldova, Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından fonlanan, Merkezi Finans ve İhale Birimi ve Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından desteklenen Karadeniz Nehir Havzalarının Tarımsal Kirlenmelere Karşı Çevresel Korunması için Bölgesel İşbirliği REPAIR Projesi kapsamında ortak bir projeye imza attı.
Karadeniz Bölgesi'nde küresel iklim değişikliğinin etkisiyle azalan yağışlar, dere yatakları ve içme suyu kaynaklarının kurumasına yol açtı. Uzmanlar, yağış rejimi düzensizleşen bölgede ani sel ve heyelan riskinin artacağını belirterek, tarım arazilerine köklü ağaçlar dikilmesi gerektiği uyarısında bulundu.
Karadeniz-Akdeniz yolu projesi toplantısı, OTSO Başkanlığı'nda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Soluk'un yanı sıra Sivas, Kayseri, İskendurun Ticaret ve Sanayi Odası başkan ve yöneticilerinin katılımıyla Ordu'da yapıldı. Soluk, "Bu yol 2015 yılı içinde Karadeniz ile Akdeniz'i kucaklaştıracak" dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, ülkenin kuzeyi ile güneyini Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu üzerinden 18 ulaşım koridoruyla birbirine bağlayacaklarını belirtti.
Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH), Çarşamba-Terme-Ünye-Fatsa demiryolu hattı fizibilite etüdünün hazırlanmasına