Kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıracağı iddiasıyla hazırlanan “Kentsel Dönüşüm Yasası”na bir tepki de İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nden (İBB) geldi.
Kentsel Dönüşüm Yasasında kişilerin mülkiyet hakkının korunmasına yönelik aykırılıklar dışında herkesin esas dikkat etmesi gereken usul süreçlerinin doğru yönetilmesi ve yürütülmesi.
Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı ve Çevre Dostu Binalar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Melih Şimşek, “Türkiye’de her geçen gün şirketlerin çevreye olan duyarlılığı artıyor; ancak daha yolun başındayız, kat edilmesi gereken çok yol var” dedi.
İstanbul Adalet Sarayı’nın karşındaki mahalle sakinleri kentsel dönüşüm mağduru oldu. 2012 yılında başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları yıkım aşamasında durdu.
Risk taşımayan evlerin kentsel dönüşüm içine sokulmak istenmesinin önü tamamen kapandı.
ERAL Yıkım, İngiltere menşeli TDS (Technical Demolition Service) ile önümüzdeki aylarda yürürlüğe girecek olan yönetmelik doğrultusunda Avrupa standartlarında yıkım ve atık dönüşümü işleri yapacak. Yıkıntılar geri dönüşümle tekrar kullanılacak...
Bakanlar Kurulu kentsel dönüşüm yönetmeliğinin değişmesiyle birlikte istediği alanı ‘riskli’ ilan edebilecek. Uzmanlar, büyük yağma ve talanın yaşanacağını söylüyor.
Ekonomik ömrünü tamamlayan ve deprem riski taşıyan 10 milyon konutun yıkılarak yerine yenisinin yapılması gerektiğini belirten Haluk Sur, "Böyle bir çalışma 1 trilyon dolarlık iş hacmi yaratır, Türkiye'nin gayri safi milli hasılası iki katına çıkar" dedi.