Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, "Laodikya'da milattan sonra 1. yüzyıl ortasından itibaren Hıristiyanlığın nasıl yayıldığıyla ilgili verilere ulaşmak bakımından bu ev kilise çok önemli." değerlendirmesinde bulundu.
Denizli merkeze bağlı Eskihisar Köyü yakınlarındaki Laodikya antik kentinde yapılan kazı çalışmalarında, çok sayıda heykel parçası, seramik, kabartma
Denizli'nin Eskihisar Mahallesi yakınlarındaki Laodikya Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında 1500 yıl öncesine ait olduğu sanılan keten parçası bulundu. Tarihi keten parçalarının Denizli'nin tekstil geçmişinin 1500 yıl öncesine dayandığını ortaya koyduğu belirtildi.
Denizli'deki Laodikya Antik Kenti'nde devam eden kazı ve restorasyon çalışmalarında mevsimleri gösteren Helenistik döneme ait tek parça halinde güneş saati ortaya çıkarıldı.
Denizli'de, geçen sene ilk kez yıllık 100 bin turist sayısının geçildiği UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Laodikya Antik Kenti'ne, bu yıl da 100 binden fazla ziyaretçi bekleniyor.
Denizli’deki Laodikya’da antik kentinde Pamukkale Üniversitesi tarafından yürütülen kazı çalışmalarında kuzey tiyatrosunda birlik ve esnaf locaları başkanları ve üyelerine ayrılmış oturma basamakları bulundu. Ortaya çıkarılan basamakların M.S. 2. yüzyıla ait olduğu belirlendi.
Laodikya kazı heyeti başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, Denizli bölgesinde en eski yerleşimi tespit ettiklerini söyledi. Şimşek, 2010 yılı kazı çalışmaları kapsamında AA muhabirine yaptığı açıklamada, Laodikya antik kenti çalışmalarının en önemlilerinden birinin, kent geçmişinin günümüzden 7500 yıl öncesine kadar indirilmesi olduğunu kaydetti.
Milattan sonra 610 yılında meydana gelen deprem sonucu tamamen yıkıldığı belirlenen Denizli'deki antik kent Laodikya'da ayağa kaldırılan Trajan Çeşmesi, yüzyıllar sonra yeniden cazibe merkezi haline geldi.