Türkiye’yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda Deniz Feneri E.V soruşturmasında yaşanan “köstebek” skandalının bir benzeri de Fatih’te yaşandı. Başbakan'ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetim kurulu üyesi olduğu “Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı”yla (TÜRGEV) ilgili önemli bir ayrıntı ortaya çıktı.
Bilbao'da 9 Ekim tarihinde yeni bir konsept ev projesi sergilenmeye başlandı: VELUX Atika. Sergilenen proje, yüksek kalite mimari ile iç mekan iklimi ve enerji tasarrufu arasındaki etkileşimi araştırıyor.
Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), “İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları” kapsamında, 2-13 Eylül 2015 tarihleri arasında “Bilecik Mermeri Tasarımla Buluşuyor: Şehir, Mermer ve Nesneler” etkinliğini düzenliyor.
Bilecik Valisi H. İbrahim Akpınar, Yüksek Hızlı Trenin (YHT) Eskişehir-İstanbul hattı içinde bulunan 155 kilometrelik İnönü-Köseköy hattında incelemede bulundu.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Bilecik ve İzmir illerimiz 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edildi. İzmir'de 56, Bilecik'te 26, Sakarya'da 3 olmak üzere toplamda 3 ilimizde 85 konteyner kurulumu gerçekleştirildi" dedi.
Bilecik Gölpazarı’ndaki verimli tarım arazilerine kurulmak istenen Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB), köylülerin, meslek odalarının ve çevre derneklerinin tepkisini çekiyor.
Bilecik’te 8 yıl önce İl Özel İdaresi tarafından belediyeye devredilen Gölpark’taki Yel Değirmeni Teras olarak bilinen tesis, kaçak olduğu gerekçesi ile İl Özel İdaresi tarafından valiliğin talimatı ile yıkıldı.
Bilecik’in Osmaneli ilçesinde bulunan tarihi Aya Yorgi Rum Ortodoks Kilisesi, atıl durumda bırakıldı.