Rize’de kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkım çalışmalarına başlandı. Çalışmaları sırasında binaların taşıyıcı kolonlarının yerlerinin değiştirildiği ortaya çıktı.
Küresel ısınmayla birlikte tüm dünyada doğaya saygılı, daha az enerji ve su harcayan ‘yeşil binalara’ ilgi artmaya başladı. Artık birçok projede enerji tasarrufuna dikkat çekilirken, bilinçli tüketici de konut tercihinde enerji tüketimini ön sıralara çekiyor. ‘Yeşil binalara’ ilgi bu hızla artarken, Avrupa’da son yıllarda binaların dış cephe
Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik'in İngilizce çevirisi, Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı ve Türkiye Yangından Korunma Derneği (TÜYAK) tarafından Turkey's Regulation on Fire Protection ismiyle yayımlandı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının hazırladığı yönetmelikle binaların kontrollü ve güvenli yıkımı ile yıkımdan sonra atıkların çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde yönetilmesi hedefleniyor.
Türkiye’de şu anda mevcut binaların sadece yüzde 20’si yangına karşı güvenli. Son yıllarda denetimden yoksun yapılan montalama işlemleri de yangına davetiye çıkarıyor.
İzocam, 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü’nde binalarda doğru yalıtım uygulamalarıyla elde edilecek tasarrufa dikkat çekti.
Binali Yıldırım, Haydarpaşa Garı'yla ilgili projesini açıkladı. Yıldırım, "Öyle alışveriş merkezi, binalar falan yok. Müze, kütüphane şeklinde düzenlenecek" diye açıklama yaptı.
Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) ve Türkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) ortaklaşa düzenlediği yemekte konuşan Yıldırım, müteahhitlerin Kamu İhale Kanunu'na yönelik eleştirilerine yanıt verdi; gündemdeki çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.