Atatürk Orman Çiftliği’nin (AOÇ) 1983 yılında eğitim amaçlı kullanılması amacıyla Gazi Üniversitesi'ne devredilen Çukurambar’daki arazisinin TOKİ’ye devredilmesinin ardından ABD Büyükelçiliği’ne satılmasına ilişkin tartışma yeniden alevlendi.
Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Müdürü Ömer Bülent Arslan, çiftliğin bundan böyle kültür ve sanat mekanı haline geleceğini belirterek, “Şu anda mekana yakışmayan, harabe haldeki iki eseri restore ettirip, kullanıma açacağız” dedi. Arslan, Atatürk’ün vasiyetine uygun hareket ettiklerini ve AOÇ’yi bundan böyle Ankara’yı ziyarete gelenlerin uğrak yeri
Atatürk Orman Çiftliği’nde Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve meslek odalarının bira fabrikası alanına TBMM Kongre Merkezi yapılmasına karşı çıkarak açtıkları davada Danıştay 6. İdaresi Bilirkişi raporu gelene kadar yürütmeyi durdurma kararı vermişti.
Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ), AKP iktidarında talan edildi. En güzel örnek Gazi Üniversitesi’ne “tıp fakültesinin iyileştirmesi” amacıyla tahsis edilen arazi. Bu iktidar döneminde alınan yönetim kurulu kararıyla Gazi Üniversitesi’ne satışı yapılan 132 dönümlük arazinin bedelleri iki şirket tarafından ödenerek, bu arazilere tahsis amaçlarına aykırı
Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği’ne (AOÇ) Başbakanlık Konutu ve ABD Büyükelçiliğinden sonra Meclis sosyal tesislerinin yapılması planına tepki gösterdi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün tarımsal kalkınmaya öncülük etmesi amacıyla kurdurduğu Atatürk Orman Çiftliği’ne (AOÇ), yeni bir “kurumsal kimlik” aranıyor. Kent araştırmacısı Fatma Gedikoğlu Üstün, “AOÇ’nin eski kurumsal kimliği ne kadar korunabildi ki şimdi yeni kurumsal kimliğe geçiliyor” eleştirisini gündeme getirdi.
“Atatürk Orman Çiftliği isminin silinmesine neden olacağı” için eleştirilen Beştepe Millet Ormanı’nın yatırım programına alındığı açığa çıktı. OGM’ye 2 milyar TL yatırım ödeneği verilecek.
AKP’li Pursaklar Belediyesi, CHP’li Yenimahalle ilçesi sınırlarında bulunan Atatürk Orman Çiftliği’nden alan kiralama kararı aldı. Çiftlikte vakıf ve dernekler ile işbirliği yapılacak, hatta alan ticari işletmelere kiraya verilecek.