Türkiye'de yabancılara mülk satışını arttırmak için önemli düzenlemeler yapılıyor. 1 milyon dolar üzerinde ev alana vatandaşlık verilmesi ve yabancıya konut satılında KDV muafiyeti uygulanması gündemde.
Krizde birçok ülkenin gözünü diktiği 2 trilyon dolara yakın likidite zenginliğine sahip Arap ülkeleri ile Türkiye arasındaki yatırım trafiği hızlandı. Türkiye'deki Arap yatırımlarına rehberlik yapmak amacıyla 2005'te oluşturulan ve dün dördüncüsü gerçekleşen Türk-Arap Ekonomi Forumu'nda yeni işbirlikleri gündeme geldi. Çantasında birçok projeyle
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kente gelen Arapların 50 milyon dolarlık gayrimenkul satın aldığını, Çarşamba ve Perşembe yaylasına da tatil köyü yapmaya talip olduklarını söyledi.
Kanal İstanbul güzargâhında projenin açıklanmasından sonra Kuveyt vatandaşı Wael N Y Alnusef ve Suudi iş insanı Al Muhaıdıb’ın da arazi aldığı ortaya çıktı. İBB meclis üyesi Nadir Ataman, “Nerdeyse bir Arap kantonu kuruluyor” dedi.
TBMM Hayvan Haklarının Araştırılması Komisyonu, 3 Temmuz 2019 günü İstanbul Adalar'a giderek faytonlara sürülen atların durumunu inceleyecek.
Kayısının gen bankası konumundaki Malatya Kayısı Araştırma İstasyonu taşınıyor. 333 dönümlük arazi belediyeye devredildi. Araziye okul, itfaiye ve konut yapılacak. Uzmanlar ise karara karşı çıkıyor: “Doğal bir park olan bu alanın kesinlikle başka yere taşınmaması gerekiyor. Aksi halde gen kaynakları yok olacak.”
Mersin'de, Helenistik dönemin ünlü şairi ve gök bilimci Aratos'un anıt mezarının olduğu değerlendirilen alanda yapılan kazılarda iç duvarın büyük bölümünün ortaya çıkarıldığı bildirildi.
Aray Dış Ticaret, iç ve dış mekân zemin uygulamaları için geniş bir alanda uzun ömürlü çözümler üretiyor.