Atatürk Havalimanı arazisine yapılan pandemi hastanesinin havalimanı çevresindeki ilçelerde emlak piyasasını da etkilemesi bekleniyor. Havalimanı'nın bölgeden kalkmasından dolayı daha yüksek katlı yapılara izin çıkması bekleniyor.
Millet bahçesi projesi sebebiyle pistleri kırılan Atatürk Havalimanı’nın bitişiğindeki İTÜ Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde 27 bin metrekarelik alanın konut ve ticaret imarına açılmasıyla ilgili davada mahkeme yürütmeyi durdurdu.
Tartışmalar arasında kapatılan Atatürk Havalimanı’nın yanı başında bulunan “İTÜ Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi” fonksiyonuna sahip 106 bin metrekarelik dev arazinin, 27 bin metrekaresi konut ve ticaret imarına açıldı.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Atatürk Havalimanı'nın belirli bir bölümü için yıkım ihalesine çıkıyor. İhale günü 8 Ekim olarak duyurulurken, 2 milyon 500 bin TL de bedel belirlendi.
İstanbul'daki 3. havalimanına taşınacak olan Atatürk Havalimanı için değişik bir öneri geldi. ISTTA İkinci Başkanı Korkmaz, havalimanı arazisine Paris’in Disneyland modeliyle eğlence merkezi kurulmasını önerdi.
Atatürk Havalimanı'nın millet bahçesi yapılması için 29 Nisan'da ihale düzenlendiği ortaya çıktı.
Atatürk Havalimanı'na, belli bölümlerin yıkımının ardından yapılacak "millet bahçesi"ne ilişkin tasarım çalışmalarının ilk görsellerine ulaşıldı. Konseptte geniş bir yeşil alan, futbol sahası, cami ve bazı sosyal tesislerin yer alması öngörülüyor.
Bakan Murat Kurum, "Atatürk Havalimanı'nda tüm İstanbul'a hizmet edecek bir millet bahçesi yapma çalışmalarını sürdürüyoruz. Atatürk Havalimanı'na yapacağımız millet bahçesinin denize kıyısı olacak" dedi...