CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından Atatürk Orman Çiftliği'nin arazi bölgesinin yapılaşmaya açılarak rant alanı haline getirilmesini Meclis gündemine taşıdı.
Başkent Dayanışması ABD Konsolosluğu’na yürüyerek konsolosluk önüne sarı çelenk bıraktı.
Danıştay’ın Ayasofya’nın müze statüsünün ortadan kaldırılması ve ibadete açılması kararının gerekçesi, gözleri Atatürk’ün vasiyetine ve şartlı bağışına aykırı olarak yıllardır hukuksuz bir şekilde kullanılan Atatürk Orman Çiftliği’ne çevirdi.
Mimarlar Odası Ankara Şube yöneticileri, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) için beş farklı dilde mektup yazacaklarını ve devlet başkanlarına ve Başbakanlık binasında resepsiyona katılacak tüm kurumlara ileteceklerini açıkladı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinin kiralanma ihalesini kazandı. ABB iştiraki Anket A.Ş., toplam 35 bin 382 metrekarelik “Rekreasyon Alanı”nı 10 yıl süreyle işletecek.
Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğünün teşkilat, sermaye, görev ve yetkilerine dair esaslar düzenlendi.
Yeni Başbakanlık Binası'nın yapıldığı Atatürk Orman Çiftliği arazisi ile ilgili mahkemeden karar çıktı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde 1983 yılından bu yana hiçbir değişiklik olmadığını savundu. AKP iktidara geldikten sonra 18 bin 500 dekar alanın ağaçlandırıldığını söyleyen Eker, ağaçlandırılan alanları 'mesire yerine' dönüştüreceklerini bildirdi.