Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hakan Kodal, ciro bazında geçen yılın Ocak ayı ile bu yılın Ocak ayı karşılaştırıldığında, teknoloji marketler sektöründe yüzde 17'lik, yiyecek-içecekte yüzde 15'lik, ayakkabı-çanta 15'lik, giyim-aksesuar yüzde 14'lik artış görüldüğünü belirtti.
AVM'lerde kiralamaların TL'ye dönmesi ve artan finansman maliyetleri yatırımcıları zora soktu. 15 milyar dolar civarında borcu bulunan sektör bankalardan yapılandırma istiyor.
AVM kültürünü 1965’te Avrupa’ya taşıyan Alman grup ECE’nin sahibi Alexander Otto, Türkiye’de bu alandaki en eski yatırımcılardan biri olduklarını hatırlatarak “Gezi Parkı olaylarını yakından izledim. Şehirlerimizi korumak zorundayız. Biz hep bu sorumlulukla yatırım yaptık. Türkiye’yi çok önemsiyoruz” dedi.
AYD Başkanı Belgü: Türkiye'de AVM sektörüne bugüne kadar 52,5 milyar dolar yatırım yapıldı. 2016 yılında hayata geçen projelerle bu rakam 53,5 milyar dolara ulaştı.
EVA Gayrimenkul Değerleme ve Akademetre'nin Türkiye genelinde gerçekleştirdiği AVM araştırması, 2014-2016 projeksiyonuyla yatırımların nasıl sonuçlandığını masaya yatırdı. Araştırma İstanbul'un AVM sektöründe başlı başına ayrı bir kategori olduğunu ortaya koyuyor.
Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) - GfK Türkiye işbirliğiyle gerçekleştirilen AVM Tüketici Algı Araştırması sonuçları, AYD tarafından düzenlenen AVM Algı Araştırması Konferansı'nda açıklandı. Konferansın açılışında konuşan AYD Başkanı Hakan Kodal, AVM açılışlarında mümkün olduğu kadar temkinli olunması gerektiğini belirterek, ''Bu sene
İBB’nin, büyükşehir belediyelerinin AVM’lere ruhsat verme yetkisini sınırlandırıp ilçe belediyelerine veren yönetmelik değişikliğine karşı açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı çıktı.
Balıkesir'de yeni yapılan bir alışveriş merkezi, 114 yıl önce Ömer Ali Bey tarafından yaptırılan tarihi şadırvana komşu oldu.