Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde MTA tarafından uranyum arama için sondaj çalışmaları yapılması üzerine açıklama yapan Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, bölgede yapılan sondaj çalışmalarının çevre ve iş güvenliği mevzuatına aykırı olduğunu dile getirdi.
İBB, Eylül 2019’da başlatılan Bayrampaşa, Esenler, Güngören, Zeytinburnu ve Fatih‘te yaşanan su baskınlarına son verecek Ayvalıdere Yağmursuyu Tüneli’nin kazı çalışmalarını tamamladı.
Esenler'deki Ayvalıdere yağmur suyu tüneli ve atık su kanalından mavi renkte akan su endişeye neden oldu. İSKİ'den yapılan açıklamada "Bayrampaşa İlçesi'nde atık su hattında meydana gelen çökme olayı Ayvalıdere'ye farklı renkte su karışmasına sebep olmuştur" denildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Ayvalık genelinde 2 yıl önce başlattığı SİT çalışmaları sonuçlandı. Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın büyük bölümüyle Cennet Tepesi sırtlarının imara açılmasını öngörüldü.
Ayvalık'ta doğal sit alanında Rüzgar Enerji Santrali kurma girişimi plan ve yasa duvarına toslayınca, Çevre ve Orman Bakanlığı 1/25 binlik planı revize etti, hükümet de yasayı değiştirdi. Revizyonu danıştaya götüren Ayvalık Adaları Tabiat Parkını Koruma Platformu, yasa değişikliği için de mücadele edecek.
Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne Mimar Sinan Üniversitesi ile birlikte farklı üniversitelerden gelen 25 kişilik ekip, Ali Bey (Cunda) ve Lale Adası'nda yüzey araştırmalarına başladı.
İlçedeki tarım arazilerinin parçalara bölünerek kooperatif veya çiftlik adı altında satılmaya başlandığını belirten Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Biz Ayvalık Belediyesi olarak bu kanuna aykırı satışları engelliyoruz ve engellemeye devam edeceğiz.” dedi.
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, çevre kirliliği oluşturduğu için savcılığa suç duyurusu yapıldığı öğrenilen bir pirina fabrikasının havuz duvarı yıkıldı.