Karaman’ın Ermenek ilçesindeki Has Şekerler şirketine ait maden ocağında 18 işçinin katledildiği faciadan önce Çalışma Bakanlığı’nın işletmede sekiz mevzuata aykırılık tespit ettiği ortaya çıktı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, 11 Kasım 2019'da 'Geleceğe Nefes Seferberliği' kapsamında Türkiye genelinde dikilen 11 milyonu aşkın fidanın yüzde 95'inin tuttuğunu açıkladı.
Kentsel dönüşüm kapsamında olan Fikirtepe'de, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yürütmeyi durdurma kararına rağmen, Karakoçoğlu ailesinin arsasının pay satışını gerçekleştirdi. Tapu müteahhide tescillenirken, karar mahkemeye taşındı. Kaynak: Bakanlık Fikirtepe'de mahkemeyi dinlemedi
Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaklaşık 3 bin yıllık geçmişe sahip Frigya Vadileri'nin yeni bir turizm destinasyonu olarak uluslararası alanda tanıtımı için harekete geçti.
Yaşam savunucuları doğa katliamına neden olacak projeleri mahkeme kararlarıyla iptal ettiriyor ancak eski adıyla Çevre ve Orman Bakanlığı’nın 2009’da yayımladığı 2009/7 sayılı genelge mahkeme kararının önüne çıkıyor.
Çevre Bakanlığı'nın kurduğu sistemle gayrimenkuller hakkında her türlü bilgiler internetten alınabilecek. Gizli bilgi içerenler ise 'Kırmızı Oda'da tutulacak. Sistemle vatandaş, bilgi almak istediği herhangi bir bina veya araziye internetten ulaşabilecek.
Ermenek'te 28 Ekim 2014'te Has Şekercilik şirketine ait madende yaşanan 'su basması' sonucu 18 işçinin can vermesiyle ilgili dava bugün görülüyor. Ermenek Başsavcılığı, Enerji Bakanlığı'nın MİGEM personeli için soruşturma izni vermemesi kararına itiraz etti: "MİGEM yaptırım uygulasaydı, facia önlenebilirdi".
Ülke genelindeki riskli yapıları tespit etmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Bakan Murat Kurum, hafta başında 81 ildeki tüm belediyelere talimat mektubu gönderecek.