Su kaynaklarının giderek azalması Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Bakanlık hazırladığı kılavuzda, yeni yapılacak binalarda tasarruflu musluk kullanılmasını istedi ve fazla su tüketenlere kademeli fiyat artışı önerdi.
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Bakanlık tarafından yürütülen ve ülke genelinde 1 Ocak 2011 tarihinde uygulamaya başlanacak olan Yapı Denetimi Kanunu ile 1 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan İmar Kanunu'nun Yapı Müteahhitliği ve Şantiye Şefliği ile ilgili maddelerine ilişkin bazı basın yayın organlarında,
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kat yüksekliklerini arttıran yönetmeliğinin Kordon Boyu'ndaki binaları etkileyemeyeceği belirtildi.
Sakarya'da ormanlık alanda maden ocağı için başvuran şirket, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ÇED olumlu raporu aldı. Proje kapsamında bölgede bulunan bin 500 ağacın kesileceği belirtiliyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 4 yıl önce ihaleye verilmesine rağmen, halen ıslah edilemeyen ve çevreye yaydığı kötü koku, sağlıksız ortam nedeniyle Kadıköylüleri isyan ettiren Kurbağalıdere kenarına 12 katlı otel yapımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı düğmeye bastı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bakan Nuri Ersoy’un ana hissedarı ve yöneticisi olduğu şirketinin Türkbükü’nde yapacağı 5 yıldızlı tatil köyü projesine 25 bin metrekarelik orman arazisinin dahil edilmesine onay verdi.
Çevre Şehircilik Bakanlığı’nca hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi’nin (ÇED) ‘olumlu veya olumsuz’ kararlarının meslek odalarının ve yurttaşların internet üzerinden erişimine yalnızca bir aylığına sunulması kararı Danıştay’dan döndü.
Kadıköy’e yapılması önerilen “Ulu Camii” için hazırlanan plan değişikliği raporuna Kadıköy Belediyesi'nden itiraz geldi. Ancak Bakanlık cami ve yat limanı projesinde ısrarcı.