Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Nurus Süleymaniye'de

‘Baba Mirası’ndan Dünya Markasına

Marangoz Nurettin (Kunurkaya) Usta tarafından 1927 yılında Siteler’de kurulan (Nurus) atölye, bugün dünyanın en tanınmış modüler mobilya firmalarından biri konumuna ulaştı. Yeni tasarımlarıyla rakiplerine fark atan Nurus, alanında Türkiye’nin en fazla uluslararası tasarım ödülü alan markası. Tasarımlarında çok amaçlı kullanımı ön planda tutan

Cumhuriyet Ankara
1 ‘Baba Mirası’ndan Dünya Markasına

Marangoz Nurettin (Kunurkaya) Usta tarafından 1927 yılında Siteler’de kurulan (Nurus) atölye, bugün dünyanın en tanınmış modüler mobilya firmalarından biri konumuna ulaştı. Yeni tasarımlarıyla rakiplerine fark atan Nurus, alanında Türkiye’nin en fazla uluslararası tasarım ödülü alan markası. Tasarımlarında çok amaçlı kullanımı ön planda tutan Nurus, Avrupa ve Asya’da birçok ülkeye mobilya ihraç ediyor.

‘İşimizi ciddiye alıyoruz’

Nurus’un sahibi Birten Gökyay, İç Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Akyürek’le birlikte, Ankara Nenehatun Caddesi’ndeki yeni mağazasında sorularımızı yanıtladı. Gökyay, babasının işini büyütmek, “dünya markası” yapmak için iki oğluyla birlikte serüvene başladıklarını dile getiriyor. Birten Gökyay, yetiştirilme tarzının iş yaşantısını yakından etkilediğini belirterek, şunları söylüyor:

“Babamı kaybettikten sonra eşimle birlikte devam eden kamu görevimizin yanında Nurus’u geliştirme kararı aldık. Oğullarım Renan tasarım, Güran ekonomi alanında eğitim aldı. Ardından işin içine girdiler ve Türkiye’de eksikliği hissedilen modüler mobilyayı yapmaya başladık. Rustik mobilyayı da ilk biz getirdik. 1994 yılında Akyurt’tan sonra Sincan’a fabrika kurduk. Biz işini ciddiye alan bir firmayız. Sincan fabrikamızdaki teknoloji Avrupa’da bile yok” dedi.

‘Tasarımlarımız kopyalanıyor’

Tasarımları birçok ödül kazanan Nurus’un, İstanbul, Bursa, İzmir ve Antalya başta olmak üzere birçok kentte de teşhir salonu bulunuyor. Mobilya üretimi Ankara ve İstanbul’da gerçekleşiyor. Gökyay, 500 kişiyi istihdam ettiklerini de belirterek, özel önem verdikleri tasarımlarına ilişkin şu değerlendirmeyi yapıyor:

“Tasarımcılarımızla koordineli şekilde çalışıyoruz. Sadece Türkiye değil, dünyaya hitap etme hedefindeyiz. Modüler sistemle ofis donanımlarını müşterilerimizin memnuniyeti çerçevesinde hazırlıyoruz. Ofislerin kullanımı birbirinden farklı olduğu için iç mimarlarımızın tespitlerinin ardından alana uygun sistemi kuruyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaçlarını doğru algılayıp, doğru çözümler üretiyoruz. Bunların yanında kullandığımız bütün malzemeler anti kanserojen. Üretimlerimlerin yanında Türk tasarımcıları bizim aracılığımızla dünyaya tanıtılıyor. Biz bu kadar titiz çalışırken, hoş olmayan durumlar da yaşanıyor. Örneğin tasarımlarım kopyalanıyor. Hatta bana ‘Sizin mobilyalarınız üzerinden çok para kazandım’ diyenler bile çıkıyor.”

‘Sivil toplum örgütleri kurdum’

Nurus için büyük hedeflerinin olduğunu kaydeden Gökyay, işin yanında birçok sivil toplum örgütünün de kuruluşuna önderlik etmiş. Gökyay, yaşamını doldurmaya devam eden sivil toplum kuruluşlarını ise şöyle anlatıyor:

“Sivil toplum kuruluşlarında 1965 yılından bu yana görev yapıyorum. Başta Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, Soroptimistler Federasyonu, Üniversiteli Kadınlar Derneği, İstanbul ve Ankara Halkla İlişkiler Dernekleri, Anadolu Çağdaş Eğitim Vakıfları, Ankara Kadın Girişimciler ve Geliştirme Derneği’ni kurdum. Ayrıca haftalık Gazete Ankara’yı da kurduk. Halen birçok sivil toplum kuruluşunun yönetiminde bulunuyorum.”

‘Toruna ninni albümü’

İki erkek çocuk annesi olan Gökyay, torununu kucağına almadan bir ilki de gerçekleştirmiş. Gökyay, torunu için yaptığı ninni albümünü anlatırken, iş yaşamının arasına eğitime verdiği katkıyı da anlatıyor. “Baba beni okula gönder” kampanyasının aktif katılımcısı olan Gökyay, “Bu kampanyaya destek olunmasını” istiyor.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/baba-mirasindan-dunya-markasina_84640.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Türk basının unutulmaz ismi Sn. Birten GÖKYAY, Benim annem yılların birikimleriyle yazılarınızı yazıp yayınlarken, sizin o cesur ve adaletli fikirlerinize saygı duymamak elde değil. Annelerin en insancılı Sn. Birten GÖKYAY Hanım efendi, yazılarınızı dikkatle okuyarak, benimsiyor ve de en derin saygılarımı sunuyorum. Sizi öz annem gibi seven Kemal ÇELİKER YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!