Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kurultay'ın İkinci Gününde Gündem Eğitim Sorunlarıydı

Mimarlık ve Eğitim Kurultayı’nın ikinci gününde, izleyicilerin Kurultay’a gösterdikleri ilgi azalmadı. İkinci günün en çok öne çıkan konusu eğitimin sorunları oldu. “Mimarlık Lisans ve Lisansüstü Eğitimi-I” başlıklı dördüncü oturumda, üniversitelerin özerkliğini ortadan kaldıran YÖK’ün (Yüksek Öğretim Kurumu) kuruluşundan bu yana mimarlık

mimarizm.com
Kurultay'ın İkinci Gününde Gündem Eğitim Sorunlarıydı

br />
İkinci günden akılda kalanlar:

* Kurultay’ın ikinci günkü oturumlarına dinleyicilerin soru yoluyla katılımı yüksekti.

* Birinci günün eleştiri konularından biri olan, organizasyonun öğle yemeği olarak dağıttığı sandviçlerin yerine, ikinci gün daha iyi sandviçlerin gelmesi katılımcılar tarafından sevinçle karşılandı.

* “Mimarlık Lisans ve Lisansüstü Eğitimi-II” başlıklı oturumun yöneticisi Prof. Dr. Emre Aysu, birinci günün “Kalite” başlıklı üçüncü oturumunun sadece sorunları ortaya koyması, çözüm sunmaması konusunda salondan gelen eleştirilere atıf yaparak, “Bu sunumların amaçı bir çalışmanın sonuçlarını paylaşmak değil, üzerinde çalışılan konuyu tartışmaya açmatır. Dolayısıyla bu sunumların çözüm getirmesini beklemeyelim, çözümü hep birlikte tartışacağız zaten” dedi.

* “Mimarlık Eğitiminde Akreditasyon” başlıklı oturumun sonuda Mimarlar Odası İstanbul Büyükşubesi ÇED Danışma Kurulu Sekreteri Mücella Yapıcı öğrencilerin özgür ve demokratik üniversite isteğinin okuldan atılmalarla karşılık bulduğu, “ideolojik halay çekme” diye bir suçun olduğu üniversitelerde öğrencileri değerlendirmenin nasıl mümkün olacağını sordu. 

* “Mimarlık Eğitiminde Staj” başlıklı oturumun başkanlığını yürüten Cengiz Bektaş’ın, kendinden önceki oturumun uzaması nedeniyle ettiği “27 dakikamı yediniz. Benden başka sanmıyorum tek başına çalışan biri daha olsun burada, ben yanlızım. Kimse düşünmüyor bu adamın işi vardır, diye* şeklindeki sözleri salonu gülümsetti.

* Mimarlık eğitiminde ilk 2 yıllık mimarlık eğitiminin sonunda 3 aylık staj öneren Cengiz Bektaş şunları söyledi: “ Ben stajyer almak istemiyorum, çünkü yirmi beş günde ben ne öğretebilirim ki? Ben yazı yazmasını öğretiyorum onlara ancak, o yirmi beş günde. Perspektif çizemiyorlar. Perspektifi kesitten, kesiti plandan ayıramıyorlar. Ama staj süresi 3 ay olsa, o zaman bir şeyler öğretilebilir.”

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/kurultayin-ikinci-gununde-gundem-egitim-sorunlariydi_74331.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!