İstanbul'a ait kültürel değerleri tek çatı altında toplamak ve elektronik ortamda herkesin kullanıma sunulmasını amaçlayan ''İstanbul Kültür Mirası ve Kültür Ekonomisi Envanteri Projesi'' tamamlandı. Envanterde yer alan verilere, yarın sabahtan itibaren internet üzerinden ulaşılabilecek.
İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ), mimarlık alanındaki üstün başarılı çalışmaları nedeniyle Y. Müh. Mimar Doğan Hasol'a "Onursal Doktora" (Doctor Honoris Causa) payesi verdi. Bu nedenle 17 Ekim 2012 Çarşamba günü İKÜ, Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi'nde akademik bir tören düzenlendi.
Dünya Şehirleri Kültür Forumu’nun (WCCF) yayınladığı dünya şehirleri istatistikleri, İstanbul’un sekteye uğrayan kültür politikasına dikkat çekiyor, AVM modeli yapılaşma ve rant sevdasının sosyal ve kültürel yaşama etkilerini gözler önüne seriyor.
'İstanbul Kültür Mirası ve Kültür Ekonomisi' projesi kapsamında 18 ayda 18 kitap hazırlandı. Ayrıca Arkeoloji Müzesi'nin arşivi ile 800 İstanbul haritası dijital ortama taşındı. Böylelikle semtlerin tarihsel değişimi izlenebilecek.
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 2014 Dünya Tasarım Başkentliği için aday olan İstanbul’un Küresel Tasarım Şehirleri Organizasyonu'na (GDCO) üye olmasını oybirliğiyle onayladı.
İstanbul, deyim yerindeyse mahalle, mahalle mercek altına alındı. İstanbul Üniversitesi'nin yürüttüğü projede, mega kentin hangi ilçesinde hangi mahallesinde okur yazarlık oranında, boşanma oranlarına, yaşlılık oranında genç nüfus oranına kadar bir dizi sorunun yanıtı arandı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, mevcut yeşil alanların bakımından yeni yeşil alanların yapılmasına kadar yılda 450 milyon liralık bütçe kullanıyor.
Zincirlikuyu’da Esin Yapı tarafından hayata geçirilen ‘İstanbloom’ projesinde 11 farklı tip dairenin kat bahçeleri, 20 ile 80 m² arasında değişiyor. Bünyamin Derman tarafından tasarlanan projenin iç tasarımları da Mahmut Anlar’a ait.