Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul Manzaralı Kat Bahçeleri İstanbloom'da

Zincirlikuyu’da Esin Yapı tarafından hayata geçirilen ‘İstanbloom’ projesinde 11 farklı tip dairenin kat bahçeleri, 20 ile 80 m² arasında değişiyor. Bünyamin Derman tarafından tasarlanan projenin iç tasarımları da Mahmut Anlar’a ait.

yapi.com.tr
İstanbul Manzaralı Kat Bahçeleri İstanbloom'da

Zincirlikuyu’da Esin Yapı tarafından hayata geçirilen ‘İstanbloom’ projesinde 11 farklı tip dairenin kat bahçeleri, 20 ile 80 m² arasında değişiyor. Bünyamin Derman tarafından tasarlanan projenin iç tasarımı da Mahmut Anlar’a ait. 

İstanbul’un en işlek bölgesi Zincirlikuyu’da LEED sertifikası kriterlerine uygun olarak inşa edilen İstanbloom, 46 katlı yeşil bir gökdelen. 34 konut, 3 penthouse, 3 ofis katı, 2 teknik ve sosyal kat, 4 otopark katı olmak üzere toplam 46 kattan oluşan proje, iç avluları ve kat bahçeleri ile doğadan vazgeçemeyenler için bir alternatif yaratıyor. Projedeki teras büyüklükleri 60m² - 170m² arasında değişiyor.

LEED kriterlerine uygun tasarım

Projenin tasarım aşamasında alınan önlemler, arıtma kriterleri, doğaya uyumlu malzeme kullanımı ve çevreci uygulamaların yanı sıra binadaki tüm ısıtma, klima, soğutma, aydınlatma gibi konularda tasarruflu sistemler seçiliyor. LEED’in bu olmazsa olmaz kriteleri ile projede yüzde 30 su tasarrufu, yüzde 20 enerji tasarrufu, yüzde15 elektrik tasarrufu sağlanıyor.

Temel betonu tamamlandı, katlar dökülüyor!

Oturum alanı 7 bin 500 metrekare olan projenin 5 adet bodrum katı bu alan üzerine inşa ediliyor. Bu kütle üzerinde yükselen kulenin kat alanı yaklaşık 900 m²; toplam inşaat alanı ise 77 bin 400 m². 2011 yılının ilk aylarında kaba inşaatına başlanan İstanbloom projesinde, kaba inşaatın yüzde 23’ü tamamlandı; önümüzdeki senenin ilk aylarında projenin bitmesi hedefleniyor.

Kaba inşaatın tamamen bitmesi beklenmeden cephe montajına başlanılacağını belirten Proje Müdürü Nusrettin Işık, inşaatın tamamen bitirilip teslime hazır hale getirilmesi için hedeflenen tarihin 2013 yılının Nisan ayı olduğunu da belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-manzarali-kat-bahceleri-istanbloomda_88439.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!