Kamu taşınmazlarının, Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar gereğince gruplandırılan illerde ve teşvik edilen sektörlerde yatırım yapacak teşvik belgesi sahibi gerçek ve tüzel kişilere kullandırılmasıyla ilgili esaslar yeniden düzenlendi.
Türkiye'de kamu ve özel sektör, Avrupa Birliği (AB) Yeşil Mutabakatı ve Paris İklim Anlaşması'na uyum için atılacak adımlara odaklanırken, 2023'te finanstan ticarete, turizmden ulaştırmaya kadar yeni projeler uygulamaya konulacak.
Kamu ve özel sektörün yaptığı toplam çevresel harcama 2012-2015 döneminde yüzde 47,5 artarak 26 milyar lira düzeyine ulaştı.
BİM-FED Genel Başkanı Şahin, ''Türkiye küçük ve orta ölçekli müteahhitlik sektörü temsilcileri ve mensupları olarak bağımsız bir yapı denetimini her zaman destekledik ve desteklemeye de devam edeceğiz. Yapı denetiminin, kamu ya da özel ayrımı olmaksızın tüm inşaatlara hakkıyla uygulanmasını istiyoruz'' dedi.
2024 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na göre iktidar maden arama faaliyetlerini “kamu yararı” olarak tanımlamayı planlıyor. Bununla birlikte verilen maden ruhsat sayısının da artırılması düşünülüyor.
2014 Yılı Yatırım Programı'na, yıl içinde proje alınmasıyla ilgili talepler konusunda Kalkınma Bakanının onayına ve Yüksek Planlama Kurulunun (YPK) kararına bağlı projelerin maliyet tutarı iki katına çıkarıldı.
Kamu yatırımlarına 2019 yılında 65,4 milyar lira kaynak ayrılırken, yatırımlarda aslan payını alan yaklaşık 20,3 milyar lira ile ulaştırma ve haberleşme sektörü oldu.
2016 Yılı Yatırım Programı'na göre, ulaştırma sektörü yatırımları arasında bu yıl en yüksek tutar 7 milyar 817 milyon 156 bin lirayla karayoluna ayrıldı. Demiryolu ulaştırması 7 milyar 175 milyon liralık yatırım tutarıyla ikinci sırayı alırken, kent içi ulaşım için 2 milyar 90 milyon 246 bin lira harcanacak.