Yazgan Tasarım Mimarlık’ın, kuruluşunun 20. senesinde, mimarlık disiplinine teorik ve pratik yaklaşımlarını, seçili projeleri, görselleri ve maketleriyle aktardığı sergi Ankara CerModern’de açıldı. Sergi Kasım ayında da İstanbul Tophane-i Amire Tek Kubbe Salonu’nda izleyiciyle buluşacak.
Seranit’in sponsorluğunda İstanbul Serbest Mimarlar Derneği tarafından düzenlenen ve mimarlık tarihinin en önemli dönüm noktalarını ele alan "Mimarlığın Kökenleri" konferans dizisi “Çatalhöyük-Dünyanın İlk Kenti” konferansı yapı dünyasının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi’nde bugün (05 Eylül 2011) gerçekleştirildi.
NOHLab ve Buşra Tunç tarafından, Pelin Derviş'in danışmanlığında tasarlanan "Mimarlığın Ses ve Işık Hali" adlı etkileşimli mekansal deneyim sergisi, 2–13 Kasım tarihlerinde MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi, Tek Kubbe Salonu’nda izlenebilir.
Türkiye’de 2014 yerel seçimleri yaklaşırken Mimarlığın Sosyal Forumu’nun ikincisi, 'Toplumsal Belediyecilik: KATILIM / DENEYİM / DİRENİŞ' temasıyla Ankara’da toplanıyor.
21 - 23 Ekim 2010 tarihleri arasında TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından Ankara'da gerçekleştirilen Mimarlığın Sosyal Forumu 2010'un sonuç bildirisi açıklandı. Bildiride, "Kapitalist tahakkümün mekânsal biçimlerine karşı mücadele arzumuzu paylaşan örgüt ve inisiyatifleri, uluslararası bir dayanışma ağı oluşturmaya çağırıyoruz!" çağrısı
TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi'nin, 3 - 9 Ekim 2022 Mimarlık Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlediği "‘Mimarlık-Başlangıç’ temalı öğrenci sergisine, 5 Ekim 200 tarihine kadar başvurulabilir.
Endüstri Devrimi'nden önce, binalar arasında kalan mekânların binaların kendisi kadar önemli olduğu esnek bir anlayışla ve iyi tanımlanmış doluluk-boşluk ilişkileriyle kentsel arayüzlerin sorunsuz yerler olduğunu söylemek olasıdır.
Mimarlık Araştırmaları Stüdyosu (MARS), 17 Kasım 2012-19 Ocak 2013 tarihleri arasında ‘temel-siz’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor. Sergi Jelle Clarisse, Antonio Cosentino, Can Aytekin ve Mustafa Pancar’ın eserlerinden oluşuyor.