Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasının meydana geldiği ocakta daha önce incelemelerde bulunan ve olumlu rapor veren 2 müfettiş ile kamu çalışanlarına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik soruşturma izni vermedi.
Yırcalı olduklarını söyleyen bir grup, termik santral yapımına destek istemek için Enerji Bakanı Taner Yıldız'ı ziyaret etti. Buna tepki gösteren Yırca Muhtarı Mustafa Akın, "O kişiler şirketten aldıkları para, faiziyle geri istendiği için böyle davranıyorlar. Ayrıca onların arasında gerçek Yırcalı yok" dedi.
Maden Mühendisleri Odası uyardı: Üretime ara verilen madenlerde önlemler alınmadan işbaşı yapmak yeni facialara yol açar.
Soma'daki çalışma şartlarının ne kadar kötü olduğunu oraya gidince öğrendiklerini söyleyen Türk-İş Başkanı Atalay, "Bu madenden daha tehlikeli madenlerin olduğunu 3 gündür yaptığımız çalışmalardan biliyoruz" dedi.
Soma'da Eynez Bölgesi'nde faaliyet gösteren İmbat Madeni'nde gece vardiyasında Yusuf Çakıroğlu adlı işçi başına topan (yığın) düşmesi sonucu hayatını kaybetti.
Türkiye’nin sarsıldığı maden kazasında ‘denetimler yapıldı’ savunması gözleri bir kez daha nükleer santral projelerine çevirdi. Henüz inşaat ve proje aşamasındaki nükleer santrallardaki en büyük risk ise fay hatları.
Soma'da 301 kişinin yaşamını yitirdiği madende çalışan bir işçinin açtığı dava Yargıtay aşamasına geldi.Bilirkişi Soma Kömür İşletmeleri ile Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü arasında 'muvazaalı sözleşme' olduğuna dair rapor verirse 2250 işçi beş yıl için geçmişe dönük şekilde kadrolularla aynı ücret, tazminat ve haklara sahip olabilecek.
Manisa'nın maden faciasıyla sarsılan Soma İlçesi'nde, aralarında ölen madencilerin eşlerinin de bulunduğu yüzlerce kadın baretli yürüyüş düzenledi. Kadınlar, işten çıkarılan madencilerin tazminatlarının ödenmesini talep ederken, ölen madencilerin eşleri ise Soma Davası'nın bir an önce başmasını istedi.