Ülkeyi nükleer çöplüğe dönüştürme riski barındıran radyoaktif atıklarla ilgili kanun ve nükleerde üçüncü kişilerin mesuliyetleri ile ilgili kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Mersin Akkuyu'ya yapılması planlanan ilk nükleer santral için Rusya ile yapılan hükümetler arası anlaşma çerçevesinde çalışmalar sürerken, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) mevzuat hazırlama çalışmalarına devam ediyor. TAEK'in, 'Radyoaktif Atık Yönetimi Yönetmeliği' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Türkiye, 1997 yılında imzaya açılan ve 2011’de yürürlüğe giren sözleşme sonrasında nükleer düzenleyici sisteme dahil oldu. TBMM Dışişleri Komisyonu’nda kabul edilen kanun teklifine CHP İstanbul Milletvekili ve eski diplomat Ünal Çeviköz karşı çıktı.
Sahra Çölü'nden bu ayın başlarında Fransa'ya gelen toz, 1960 yılında bölgede gerçekleştirilen nükleer denemeden kalan sezyum 137 radyoaktif kalıntılarını da ülkeye taşıdı.
Gaziemir’de kurşun fabrikasının radyoaktif atıkları temizlenmeye başlandı. Fakat uzmanlar uzun yıllar alana insan girmemesi gerektiğini söylüyor.
Gaziemir'de ortaya çıkan nükleer atıkların dün görülen duruşmasında mahkeme avukatların fabrikaya gelen atıkların envanteri, Aliağa'ya söküm için getirilen denizaltıların listesi ve Bakanlığın fabrikaya kestiği cezanın nedenlerinin sorulması taleplerini reddetti.
Japonya'da pazartesi günü meydana gelen depremde zarar gören nükleer santraldan sızan 1200 litre suyun içindeki radyasyon oranının açıklanandan yüzde 50 daha fazla olduğu ortaya çıktı.
İstanbul Radyoevi’nin yıkılarak yerine otel yapılacağı iddiaları üzerine, radyoevi çalışanları protesto gösterisi düzenledi.