Sultanahmet Meydanı'nın değişmeyen yazgısı... Tarihi meydanın dokusu 15 yıldır her Ramazan sucuk döner, kebap, kestane kokularına boğuluyor. '2010 Avrupa Kültür Başkenti' seçilen İstanbul'u yönetenler rant panayırından bir türlü vazgeçemiyor. Turistler, Sultanahmet Meydanı'nın çimenlerine 'yün halı' ve 'battaniye' serip iftar eden 'piknikçileri'
Kaz Dağı eteklerinde 34 bin dönüm alanda Global Madencilik AŞ tarafından kurşun, bakır ve arkasından da altın cevheri elde edilmek üzere doğa katliamı yaşanmasına Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği (TURÇEV)'den tepki geldi.
Çeşme Yarımadası üzerine hazırlanan çevre düzeni planının yargı tarafından iptal edilmesinden doğan boşluktan yararlanmak isteyen Çeşme Belediyesi, yeni imar uygulamasına gitmek istiyor. Belediye, bu amaçla İzmir İl Genel Meclisi'nin 1/25 bin ölçekli plan üzerinde revizyon yapmasını istiyor. Konuyu derinlemesine inceleyen meclis üyeleri ve
2006 yılında kent gündemini belirleyen en temel unsurlardan birini küresel kent kavramı çerçevesinde biçimlenen rant arayışları oluşturuyor. Yerel ile küreselin çatışması kent mekânında izini iki temel alan üzerinden bırakıyor.
SİT alanlarının statüsü değiştiriliyor.“Hassas alan” tanımlamasıyla, bu yerlerin imara açılması ve üzerlerindeki kaçak yapıların kurtarılması planlanıyor.
Gelir vergisi reformu şehir rantlarının vergilendirilmesini öngörüyor. 3. havalimanı ve köprünün yanındaki araziler de bu kapsamda yer alacak.
Haftalık Ekonomist Dergisi, bu haftaki sayısında, İstanbul Boğazı’na yapılacak üçüncü köprünün güzergahını genel hatlarıyla açıkladı ve rant bölgelerini mercek altına aldı.
Sulukuleleri tarihsel ve kültürel bağlarından kopararak İstanbul'un diğer bir ucu olan Taşoluk'a savuran 'Kentsel dönüşüm' rüzgarı, Tarlabaşı'nda da kendini 'Avan Projeleri' adı altında göstermeye hazırlanıyor.