Harran’da, geçmişi M.Ö. 6 bin yıllarına kadar uzanan konik kubbeli evler, çamur saman karışımı ile restore ediliyor. 1979’da arkeolojik ve k
Türkiye'de koronavirüsün atık sulardaki varlığının araştırılması için devam eden çalışmalarda, önemli sonuçlar elde edildi.
Emlak kralı Stan Gale, Güney Kore hükümetinden satın aldığı boş alanı 5 trilyon dolar değerinde bir vahaya dönüştürdü. Hayır, havuz ve bahçenin ‘lüks’ olarak adlandırıldığı dev sitelerden bahsetmiyoruz. Güney Kore’nin en büyük üçüncü kenti Incheon’un yakınlarında bulunan Songdo, 10 yıl süren ve 40 milyon dolar harcanarak yaratılan yapay bir kent.
Çan emniyet binasıyla hükümet binasının yıkımını denetleyen Kaymakam Mustafa Gürdal, hükümet binası ve emniyet binasının modern mimarisiyle yeniden inşa edileceğini söyledi.
İDPAD’ın 18 Mart Çan Termik Santrali’ne ilişkin hazırladığı rapora göre hava kalitesi ölçümlerinde kirlilik değerleri AB ve DSÖ’nün belirlediği sınırları bir ayda en az 24 gün boyunca aştı.
Çanakkale’nin havası en kirli ilçeleri arasında yer alan Çan’da akıllara durgunluk verecek bir gelişme ile 4. termik santral kuruluyor!
ODAŞ, Çanakkale'deki yerli kömürle çalışan Çan-2 Termik Santrali'nin devreye alma çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.
Tarihî dokusu ve mimarî yapısıyla, turizm merkezi olma yolunda hızla ilerleyen Mardin, büyük bir görüntü kirliliği yaşıyor. Çanak antenler, elektrik direkleri ve evlerin çatısına konulan su depoları, yüzlerce yıllık taş evlerin görüntüsünü bozuyor. Bu durum, özellikle kentte gelen turistlerin tepkisini çekiyor.