Anakent Belediye Meclisi’nde CHP Grup Başkanvekili Yaşar Çatak’ın, Çayyolu’na otobüs seferlerinin arttırılması, Çayyolu Meydanı’nın lunaparka dönüştürülme kararı ile ulaşıma yapılan zammın geri alınmasına ilişkin verdiği üç önerge AKP’li üyelerin oylarıyla reddedildi. Önergelerin gündeme alınmamasıyla “katılımcılıktan uzak bir anlayışın somut
Metro hatlarının öncelik sırasında Çayyolu'nun Keçiören'den sonra gelmesi üzerine Çayyolu Platformu Başkanı İlhan Tezel, “Biz metrodan ümidimizi kestik. Sincan'ın Çayyolu'ndan önce yapılması teknik açıdan normal. Batıkent'le bağlantılı olduğundan masrafı düşük ve çabuk olacak. Daha Keçiören'in alt yapısı yapılmadı” diyerek tepki gösterdi.
Yenimahalle Belediye Başkanlığı ile Çayyolu Ağaçlandırma Derneği’nin işbirliğiyle, Çayyolu’na 5 bin adet fidan dikildi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ali Rıza Bey Ormanı’nda gerçekleşen fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada, ilk yaptığı etkinliğin yeşile katkı anlamında fidan dikmek olduğunu söyledi.
CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Dikimevi ile Siteler arasında yapacakları metro hattıyla Çayyolu’ndan Siteler’e kadar metroyla gelinebileceğini kaydetti.
Mimarlar Odası Ankara Şubesi konuyu yargıya taşıyacaklarını duyurdu.
Başkentin arsa fiyatları en yüksek bölgelerinden olan Çayyolu’yla, kilometrelerce uzakta Türkiye’nin sınır bölgesindeki Şırnak’ın Silopi ilçesindeki iki arazinin ilginç trampasıyla ilgili belgeye Ankara Hürriyet ulaştı. 2008 yılının Nisan ayında gerçekleşen arazi değişiminde Çayyolu’nun göbeğinde Ahmet Taner Kışlalı Parkı’nın hemen arkasında
ÇBS Boya ve Kimya Sanayii ve Ticaret A.Ş. ile Printaş Baskı Mürekkepleri ve Gereçleri Sanayi A.Ş. İstanbul Yaklaşımı olarak nitelendirilen Finansal
ÇBS Boya Kimya Sanayii ve Ticaret A.Ş. uluslararası bir şirketle işbirliği görüşmelerinin başlamasının kararlaştırıldığını bildirdi.