Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çayyolu'ndan Verdik Şırnak'tan Aldık

Başkentin arsa fiyatları en yüksek bölgelerinden olan Çayyolu’yla, kilometrelerce uzakta Türkiye’nin sınır bölgesindeki Şırnak’ın Silopi ilçesindeki iki arazinin ilginç trampasıyla ilgili belgeye Ankara Hürriyet ulaştı. 2008 yılının Nisan ayında gerçekleşen arazi değişiminde Çayyolu’nun göbeğinde Ahmet Taner Kışlalı Parkı’nın hemen arkasında

Hürriyet Gazetesi
Çayyolu'ndan Verdik Şırnak'tan Aldık

Başkentin arsa fiyatları en yüksek bölgelerinden olan Çayyolu’yla, kilometrelerce uzakta Türkiye’nin sınır bölgesindeki Şırnak’ın Silopi ilçesindeki iki arazinin ilginç trampasıyla ilgili belgeye Ankara Hürriyet ulaştı. 2008 yılının Nisan ayında gerçekleşen arazi değişiminde Çayyolu’nun göbeğinde Ahmet Taner Kışlalı Parkı’nın hemen arkasında sağlık alanı olara ayılan 15 bin 626 metrekarelik arsa üçe bölündü.

Trampaya göre Maliye Hazinesi’ne ait görünen ve Ankara’nın en kıymetli yerinde sağlık alanı olarak ayrılan arsanın 11 bin 86 metrekaresi, Türkiye Diyanet Vakfı’nın Şırnak’ın Silopi ilçesindeki 246 bin 421 metrekarelik alanıyla değiş tokuş edildi. Türkiye Diyanet Vakfı’na ait 246 bin 421 metrekarelik Hacı Konaklama Tesis ve Arsası da kamulaştırılmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri’ne  verildi.

Büyükşehir’e verildi

Çayyolu’nun göbeğinde sağlık alanı olarak ayrılan arsanın diğer iki ortağından birisi ünlü bir ayakkabı mağazası zincirinin sahibi Mahmut Akbacakoğlu. Akbacakoğlu, Gölbaşı Karaoğlan Köyü’ndeki 52 bin 400 metrekarelik arsasına karşılık Çayyolu’ndaki arazinin 2 bin 325 metrekarelik bölümüne ortak oldu. Akbacakoğlu’nun arazisi ise Büyükşehir Belediyesi’ne kamulaştırılmak üzere verildi.

Otogalerileri kamulaştırması mı?

Çayyolu-Silopi hattındaki trampanın üçüncü ortağı Fevzettin Seyrani Etöz de Karaoğlan Köyü’ndeki 24 bin 300 metrekarelik arazisine karşılık Çayyolu’ndaki sağlık alanı olarak ayrılan arazinin 2 bin 215 metrekarelik kısmına trampa yoluyla sahip oldu.
Hem Akbacakoğlu’nun hem de Etöz’ün Karaoğlan Köyü’ndeki arazileri Büyükşehir Belediyesi’ne geçerken, bu arazizilerin bir türlü tamamlanamayan otogalerileri için yapılacak kamulaştırmanın bir parçası olduğu iddia edildi.

Çayyolu’nda hastane ihtiyacı

Çayyolu’ndan Silopi’ye uzanan ve Gölbaşı’yla sonuçlanan trampanın sonucunda Çayyolu’nda sağlık alanı olarak ayrılan yerin ise akıbeti ise şimdilik belli değil. Nüfusu 70 binin üzerinde olan Çayyolu’nda bir devlet hastanesi bile bulunmazken, büyük bölümü Türkiye Diyanet Vakfı’na ait Çayyolu’nun göbeğinde sağlık alanı olarak ayrılan bu arsanın amacına uygun olarak kullanılıp kullanılmayacağı merak konusu oldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cayyolundan-verdik-sirnaktan-aldik_72573.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!