ÇEŞME Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, 'Alaçatı ve Çeşme için Bir Fikrim Var' kampanyasında uygulanabilirliği olan 15 projeyi açıkladı.
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Çeşme'nin içme suyu problemini çözecek projenin son aşamasına gelindiğini bildirdi.
İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında Pırasa Adası yakınlarında karaya oturan 'Lady Tuna' adlı geminin gövdesinde oluşan yırtıktan denize sızan yakıtı temizleme çalışmaları devam ediyor. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, çalışmaların yaklaşık 2 ay süreceğini söyledi
Tartışma yaratan Turizm Kentleri Projesi'nin ilk tahsisi, İzmir'deki 'Çeşme-Alaçatı ve Paşalimanı' bu ay ilana çıkıyor. Proje kapsamında, Çeşme'nin ardından 'Dalaman Turizm Kenti' de tahsise açılacak.
İzmir İl Genel Meclisi tarafından iki yılı aşkın bir süredir onaylanmayı bekleyen Çeşme 1/25 binlik Çevre Düzeni Revizyon Planı’nda yeniden başa dönüldü.
İzmir İl Genel Meclisi tarafından 3 yıldır onaylanması beklenen Çeşme'nin 1/25 binlik çevre düzeni planında, tekrar başa dönüldü. İzmir, Manisa ve Kütahya'yı kapsayan 1/100 binlik çevre düzeni planı, geçen yıl Danıştay tarafından iptal edilmişti. Çevre ve Orman Bakanlığı, bu planı yeniden hazırlayarak 14 Ağustos'da yürürlüğe koymuştu. Bu gelişme
Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nin sınırlarını genişletti. Zeytineli’ndeki karaya yakın bazı küçük adalar da bölge içerisine alındı. Daha önce kamulaştırılmasına karar verilen bazı parsellerin kamulaştırılmasından ise vazgeçildi.
Bugüne kadar iskelesi yeterince uzun olmadığı için sadece Ro-Ro ve küçük yolcu gemilerine hizmet verebilen Çeşme Limanı, Ulusoy Ticari Yatırımlar Holding'in gerçekleştirdiği 50 milyon dolarlık dev yatırımla kruvaziyer turizmine açılıyor. Ulusoy, 3 yıldır Alsancak Limanı'na yanaşan dev gemilerin Çeşme'ye de yanaşabilmesi için limanın 150 metrelik