KELİME:

TARİH SEÇ:

HARF SEÇ:

Listele
D
Doğal Gazı Kesilen Avrupa'da Kömür Tüketimi Artıyor

Rusya'nın doğal gaz arzını kesmeye başlamasıyla gaz tüketimlerini düşürmeyi planlayan Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde kömür tüketiminin bu yıl yüzde 7 artması bekleniyor.

Doğal Göletin İmara Açılmasını İBB Engelledi

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın “Cennetin Gözü Doğal Göleti" olarak belirtilen alanı imara açma talebi İBB Meclisi'nde reddedildi.

Doğal Görünüme Önem Verenler için; Kalebodur’dan Natural Stone & Marbles

Teknolojisi ve tasarım ürünleriyle dünya yapı sektöründe trendleri belirlemeye devam eden Kalebodur, doğadaki kusursuz güzellikteki taşları, 'Natural Stones & Marbles' adıyla seramik karo olarak tüketicilerin ve profesyonellerin beğenisine sunuyor.

Doğal Güzelliklere HES Tehdidi

Antalya'da eşsiz doğal güzelliklere sahip Alara Nehri- Uçansu Şelalesi, Kesme Boğazı-Ağva Deresi, Alakır Nehri, Köprülü Kanyon-Köprüçay, Zilan-Ali Hoca Deresi, Eşen Çayı, Kıbrısçık Deresi, Akçay ve Ahmetler Kanyonu'nda yapılan veya planlanan HES'ler bu cennet bölgeleri tehdit ediyor.

Doğal Güzellikleri Mahvederek Gittiler

Marmaris'in Bozburun beldesinde bulunan 9 balık çiftliğinden 8'i Çevre ve Orman Bakanlığı'nın kararıyla Bodrum yakınlarındaki Salih Adası açıklarına taşınırken, çoğunun enkazlarını denizin dibine bırakarak gittikleri ortaya çıktı. Bozburunlu dalgıçlar ve balıkçılar, bölgede dalış yaparak deniz dibini görüntülerken şaşırtan manzarayı belgeledi.

Doğal Hayat ve Çeliğin Gücü 35. Sokak’ta Buluşuyor

Hafif çelik yapı sistemleriyle inşa ettiği konutlarla adından bahsettiren Akşan Yapı, İzmir Karşıyaka çıkışında 35. Sokak Projesi ile doğayla kent yaşamını buluşturuyor. 35. Sokak, Türkiye’den Breeam’a başvuran ilk ve tek sürdürülebilir konut projesi olma unvanına sahip.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı Çevre için Siyasi İrade İstedi

Doğal Hayatı Koruma Vakfı'ndan (WWF) siyasi liderlere eleştiri. WWF siyasetçilerin cesaretsiz tutumunun Kopenhag'da tehlikeli iklim değişikliğinin durdurulması için doğru kararlar alınmasının önündeki en büyük engel olduğunu iddia etti.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı'ndan Uyarı

Türkiye Doğal Hayatı Koruma Vakfınca hazırlanan, "Suyun Yeryüzündeki Serüveni" adlı kitapta, 2050 yılına gelindiğinde Güney Afrika’da, Güney Avrupa’da, Orta Doğu’da ve Amerika’nın kuzeybatısındaki ırmaklardaki su miktarında yüzde 10 ile 30 arasında düşüş yaşanacağı öngörüsünde bulunuldu.