Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Doğal Hayat ve Çeliğin Gücü 35. Sokak’ta Buluşuyor

Hafif çelik yapı sistemleriyle inşa ettiği konutlarla adından bahsettiren Akşan Yapı, İzmir Karşıyaka çıkışında 35. Sokak Projesi ile doğayla kent yaşamını buluşturuyor. 35. Sokak, Türkiye’den Breeam’a başvuran ilk ve tek sürdürülebilir konut projesi olma unvanına sahip.

yapi.com.tr
Doğal Hayat ve Çeliğin Gücü 35. Sokak’ta Buluşuyor

Akşan Yapı, İzmir’in yeni konut bölgesi Karşıyaka çıkışı Ulukent’te 200 milyon TL büyüklüğündeki ve 130 bin metrekarelik bir alana sahip 35. Sokak projesini hayata geçiriyor. Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, İzmir‘in deprem sorununa çözüm üreten, komşuluk ilişkilerini koruyarak müstakil bir hayat sunan, çevreyle dost bir proje hazırladıklarını söyledi. Şimşek, ezber bozan bir konut projesini İzmirlilere sunmaktan gurur duyduklarını açıkladı. 35. Sokak için bir yaşama kılavuzu ve 35 maddelik manifesto da hazırladıklarını dile getiren Melih Şimşek, “Akşan olarak hep yaşama, ülkemize katkıda bulunacak farklı fikirlerin peşinden koşmayı tercih ettik. 35. Sokak  projesi de inanıyoruz ki, İzmir’de ve tüm Türkiye’de tabuları yıkacak. Konut sektörüne yepyeni bir açılım getirecek. Çünkü bu proje hayattan ne beklediğini tespit edebilenlerin sahipleneceği bir proje olacak” dedi.



Akşan Yapı, 35. Sokak Projesi’nde İzmir halkının nasıl bir evde yaşamak istediği fikrinden yola çıkarak araştırmalar yaptı. Bahçeli, müstakil evleri, tek bir sokak üzerinde düşünerek, sosyal yönden zengin bir hayat yaratmayı amaçladı ve dörtte üçü yeşil alanlardan oluşan 35. Sokak Projesi’ni geliştirdi. Proje, kıvrılarak uzanan 2 kilometrelik tek bir sokak üzerine yerleştirilmiş, 2000 kişilik bir nüfusun yaşayacağı bahçeli evlerden oluşuyor. Bir Ege kasabası gibi Ege kültürünü yaşamla buluşturan proje, minimalist ve çağdaş bir yaklaşımla tasarlandı. 35. Sokak, kot farklarının kullanımıyla İzmir manzarasının ve yeşilin her tonunu evlerinin içine alıyor. Tek sokak, korumaya çalışılan değerleri, 'gerçek komşuluk' duygusunu, birlikte yaşamanın büyüsünü yeniden canlandırmayı amaçlıyor.

35. Sokak’ın yapılanması altyapıyla başlıyor. Tüm tesisat ve techizatı kapsayan bu temel yapı aynı zamanda yarı gömülü bir araç yolu ve otopark. Araziyi saran yollarda uzunluğu eşit parçalara bölen üç noktadan giriş planlanıyor, otoparkın üzerine yerleştirilen ikinci beton döşeme tamamen yayalara ait. Sokakta araç olmayışı, otoparklardan evlere merdiven ve asansörlerle ulaşımın pratik olması, hayatı kolaylaştırıyor. Bu sokak çocuklar için baştan sona güvenli bir oyun alanı sağlıyor.



Breeam Sertifikası’na başvurdu

35. Sokak, farklı plan ve büyüklükteki ev tiplerini temsil eden 5 ev tipi için Türkiye’den Breeam sertifikasına başvuran ilk ve tek yetkin konut projesi. Sürdürülebilir bir gelecek için Türkiye'nin ilk Breeam sertifikalı yaşam alanı olacak projede, insanların maksimum konfor, güvenlik ve çevre duyarlılığı ile yaşaması için yenilikçi ve verimli çözümler geliştirilmiş.

Proje künyesi

Yatırımcı: Akşan Etüd Müşavirlik Mühendislik A.Ş.
Mimari Proje: Teğet Mimarlık
Mekanik Proje: Tanrıöver
Elektrik Proje: ECC Mühendislik
Statik Proje: Akkon Çelik Yapı Sistemleri San. Tic. AŞ.– Proje Grubu
Zemin Etüdü: Batı Zemin
Yapı Denetim: Avrasya Yapı Denetim
Çelik Yapı Proje ve Uygulama: Akkon Çelik Yapı Sistemleri San. Tic. AŞ.
Breeam Danışmanı: Turkeco İnşaat ve Enerji
Toplam İş Süresi: 24 ay

http://www.yapi.com.tr/haberler/dogal-hayat-ve-celigin-gucu-35-sokakta-bulusuyor_84395.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!