Dünya mimarlık haftası her yıl Ekim ayının ilk pazartesisi tüm dünyada, dünya mimarlık günü ile başlıyor. Mimarlar Odası Ankara Şubesi bugün yaptığı basın toplantısıyla Mimarlık haftasının temasını “Direniş, Mekan, Kültür” olarak belirledi.
İstanbul’da Temmuz 2005’te düzenlenecek ‘Dünya Mimarlık Kongresi’ öncesinde ulusal bilinçlendirme amacıyla yapılan ‘Türkiye Kongreleri’nin 3’üncüsü
Dünya Mimarlık Trienali Interarch’da MİMARLIK Dergisine Ödül
YTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Tarihi Anabilim Dalı tarafından düzenlenen uluslararası sempozyum, Türklerle ilişkili akraba kavimlerin dünya mimarlık ve sanatına katkılarını ortaya koymayı amaçlıyor.
Turizm ve Tanıtma Platformu Genel Başkanı Fikret Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptıkları mutabakatla 81 ilde kalıcı sergiler açarak Türkiye’deki dünya miras alanlarının tanıtılacağını söyledi.
Dünya miras alanlarının sorunları 17-18 Nisan'da İstanbul'da düzenlenecek uluslararası çalıştayda ele alınacak.
Kadir Has Üniversitesi Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Lisans Programı, bu dönem dördüncüsünü gerçekleştirdiği konferanslar dizisinde Prof. Dr. Nur Akın’ı konuk etti. ‘Dünya Miras Listesi ve İstanbul’un Korunması’ başlıklı konferans, UNESCO Dünya Mirasını Koruma Merkezi Heyetinin İstanbul ziyaretinin hemen arkasından gerçekleşmesi bakımından da