Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dünya Mimarlık Kongresi'nin Ötesi: UIA'nın Yan Etkinlikleri




UIA Dünya Mimarlık Kongresi, katılımcılarına ev sahipliği yapan kenti keşfetme, tarihini, kültürünü ve atmosferini yaşama şansı da veriyor. Bu yüzden kongre programı yalnızca oturumlardan ibaret değil: Turlar, sergiler, sunumlar, konserler ve yayınlarla dolu dolu geçecek bir haftadan söz ediyoruz. Hatta kongre süresinden önce başlamış ve yıl sonuna uzanan etkinlikler düşünüldüğünde Torino, uzun soluklu bir mimarlık festivaline sahne oldu denilebilir. Amaç ise, ‘mimarlık’ başlığı altında herkese bir kent şenliği yaşatabilmek.

Casa CapriataÖrneğin Po nehrinin kıyıları 30 Haziran’dan 2 Temmuz’a uzanan günler içerisinde bir yaz partisi için odak merkezine çevrildi. ‘Architectureflows’ (Mimarlık Akar) başlıklı etkinlik için kıyı boyunca lokaller, spor klüpleri, lokanta terasları ve diğer tüm mekanlar Torino‘nun mimarlık tarihini anlatacak şekilde yeniden tasarlandı.

‘Afterville’ ise, 20.yy’ın planlama konseptleri ve bilim kurgu gücünün düşünsel ve figuratif kesişiminde dolaşan ve ona dikkat çekmeye çalışan bir sergi dizisi. Genç mimarlardan oluşan Undesign tarafından projelendirilen etkinlikte şunlar görüldü.

Afterville Yer altı sergisi
Line 1 Metropolitana di Torino (Torino Metrosu)
12 Temmuz - 7 Ağustos 2008

Afterville – Kısa Fim;Cinema Massimo
29 Şubat (Özel Gösterim); 16 Nisan (Milli Gösterim)

Metropolis’ten Afterville’ : Afterville’in Batısı - Toplantılar
Circolo dei Lettori
29 Nisan, 13 Mayıs, 27 Mayıs, 10 Haziran

Afterville Aşkın Tasarım, veya Diğer Taraftaki Şehirler (Divine, Design, or the Cities on the Other Side);
MIAAO Museo Internazionale di Arti Applicate (Uluslararası Uygulamalı Sanatlar Müzesi)
Kasım - Aralık 2008
ve Afterville Gazetesi

Dagli ArchitettiLa città disegnata dagli architetti (Mimarlar Tarafından Tasarlanmış Şehir) Torino’yu bir merkez haline getiren mimarlara adanmış beş sergiden oluşan bir etkinlik. Alışılagelmemiş binalar tasarlayan ve kentin büyük alanlarını baştan yaratan bu mimarları, kongre için kenti ziyarete gelen öğrenciler ve turistlerle buluşturan sergiler, yapıların görselleri ile gerçekleri arasında çoktan seçmeli bir imgelem oluşturmayı amaçladı.

YOUPrison Riflessioni sulla limitazione di spazio e libertà” (Mekan ve özgürlüğün limitlerine dair yansımalar) sergisi, Sandretto Re Rebaudengo Vakfı tarafından düzenlendi ve hapishane mimarlığına yoğunlaştı. 12 Haziran – 21 Eylül tarihleri arasında izlenebilecek ve hem doğu hem de batıda kritik önem taşıyan tartışmalı bu konuyu gündemine taşıyan serginin küratörlüğünü Francesco Bonami üstleniyor.

Transmere la Citta SostenibileBir araştırma projesi olan Casa Capriata, 2006 yılında kongre düşünülerek başlatılmış. Aslen Carlo Mollino tarafından 10’uncu Milano Trienali için 1954 yılında başlatılmış bir projenin devamı ve tamamı niteliği taşıyan Casa Capriata, aynı zamanda Torinolu tasarımcı, fotoğrafçı ve dağcı Mollino’nun hatırasına bir saygı duruşu.

Trasmettere la Città Sostenibile. Il caso studio di Basse di Stura” (Sürdürülebilir Kenti Bildirmek: Basse di Stura’dan bir ‘Study Case’)ise bilimsel ve ekonomik sürdürülebilirlik bilincinin kent planlamasına nüfuz etmesine katkıda bulunan, yeni kültürel yaklaşımlar ve daha sorumlu bir geleceğe açılımlar sağlayan bir proje. Etkinlik şu parçalardan oluşuyor :

Uluslararası Atölye : 11-16 Şubat 2008

Uluslararası Konferans: 2 Temmuz 2008

UIA ile bağlantılı diğer tüm resmi ve gayri-resmi yan etkinliklere ulaşmak için lütfen tıklayınız.


http://www.yapi.com.tr/haberler/dunya-mimarlik-kongresinin-otesi-uianin-yan-etkinlikleri_95801.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!