Küresel enerji yatırımlarının bu yıl 1,7 trilyon dolarlık kısmının temiz enerji teknolojilerine yönelik olacağı ve güneş enerjisi yatırımlarının ilk kez petrol üretimi harcamalarını geride bırakacağı öngörülüyor.
Güneş enerjisi sektörüne 2009 yılında Bulgaristan'da adım atan Smart Energy, 1000 mv kurulu güce sahip olmayı hedefliyor.
Güneş enerjisinde 1500 megavat gücündeki bağlantı kapasitesinin tahsisi amacıyla 23 şehirde 76 Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA GES-5) yarışması yapılacak.
Türkiye'nin mevcut elektrik kurulu gücü 100 bin 334 megavata, güneş enerjisinin elektrik kurulu gücündeki payı da yüzde 8'e ulaştı.
Şanlıurfa, Hatay ve Niğde'de güneş enerjisi santrallerinin kurulması amacıyla toplam bin megavat bağlantı kapasitesinin ve ilgili Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) içinde belirlenen sahaların kullanım hakkının 30 yıl süreyle tahsis edilmesine yönelik olarak üç ihale yapılacağı bildirildi.
Yenilenebilir enerji rönesansından söz edildiği bir dönemde, bu branşta faaliyet gösteren şirketler iflas ediyor. Öncelikle ucuz Çin mallarının rekabet baskısı Avrupa ve Amerikan şirketlerine soğuk terler döktürüyor.
Mali sıkıntı içine düşen Alman güneş paneli üreticilerine her gün bir yenisi daha ekleniyor. Bundan birkaç yıl öncesine kadar başarılarıyla adını duyuran Q-Cells, Sovello ve Solon gibi şirketler peş peşe konkordato ilân etmek zorunda kaldı.
Küresel Güneş Enerjisi Piyasası Raporu'na göre, dünya genelinde fotovoltaik güneş paneli kurulu gücünün 2019 yılına kadar 540 gigavat olması bekleniyor.