Doğa Derneği Genel Müdürü Güven Eken, enerji ihtiyacına kalıcı çözümler bulabilmek için üretimin büyük santraller yerine noktasal ölçekte ve kullanıcıya yakın bir noktada yapılmasının daha akılcı olduğunu söyledi.
Uzmanlara göre güneş enerjisinin ulusal elektrik üretiminin önemli bir oranını oluşturması için son derece büyük bir engel var. Güneş varken üretilen enerjinin depolanıp güneş battığında kullanılabilmesi için bir yöntem bulmak gerekiyor. Bu sorunun farklı bir enerji türü olan ve güneş ısısını kullanarak suyu kaynatıp elektrik üreten termik güneş
Güneş enerjisinden 600 megavatlık elektrik üretimi lisansı için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) 5 günde toplam kurulu gücü yaklaşık 8 bin 900 megavata ulaşan 496 başvuru yapıldı.
EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 2000 yılında 19 megavat olan rüzgâr kurulu gücünün bugün 6 bin megavata ulaştığını belirterek, “Rüzgâr kurulu gücümüzü 15 yılda 300 kat arttırdık. Güneş enerjisinde de hızlı adımlarla yol almaya başladık” dedi.
IEA'nin raporuna göre güneş 2050 yılında dünyanın ana enerji kaynağı olacak.
Güneş Mimarisinin Olanakları, Ekonomik ve Toplumsal Boyutları YEM'de Tartışıldı
Sorgun ilçesinin Şahmuratlı Köyü’nde, kullanılmayan televizyon çanak antenlerinden yararlanılarak üretilen güneş ocakları, güneşe göre yön değiştirerek daha kullanışlı hale gelmesi için yeniden tasarlandı.
Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü (GÜNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Kutay Kaleli, gelecek yıl dünyada güneş paneli fiyatlarında ciddi düşüş görüleceğini ve bu durumun çatı üstü güneş santrali pazarını hareketlendireceğini belirtti.