Haydarpaşa Garı’ndaki yangının üzerinden tam üç yıl geçti. Buna rağmen, garın çatısı tarihi dokusuna uygun olarak onarılmış değil. Saati üç yıldır 15.17’yi gösteriyor. Demir yolu yapım ve onarımı gerekçesiyle işlevsiz hale getirilen tarihi gar, bugün insansız ve sessiz.
Raylar altında ortaya çıkan antik kentle ilgili kazıların üçte biri tamamlandı. Finalde peronların yenilenmesi, kazı alanının da açık hava müzesi haline getirilmesi planlanıyor.
Haydarpaşa mücadelesi zaferle bitti. Tarihi garın çatısına kafeterya ve asansörden oluşan ekleme iptal edildi. Bina aslına uygun restore edilecek.
Haydarpaşa Port projesinin hayata geçecek olması sebebi ile Atık Kabul ve Transfer Merkezi Limanı Tuzla tersanesindeki yeni alanında inşa edilecek.
Güzelim sahilleri gökdelenlerle doldurmaya kalkışacağınıza deniz ve kıyılardaki İstanbul'a yakışmayan pislikleri temizleyin.
Toplum Kent ve Çevre için Haydarpaşa Dayanışması, AKP hükümetine, TCDD ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimlerine, hukuka ve bilime saygılı olma, ülke kaynaklarını ve kentsel varlıkları yağmalama çabalarından vazgeçme çağrısında bulundu.
Haydarpaşa Dayanışması, Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının turizm sermayesine peşkeş çekilmek istenmesine karşı çıkarak "Ulaşım hakkı engellenemez, kültürel varlık satılamaz" diye seslendi.
TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ve Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası İstanbul 1no’lu Şube, Toplum ve Kent için Haydarpaşa Dayanışması adına yaptıkları ortak yazılı açıklama ile Haydarpaşa Gar ve Liman çevresini yüksek yoğunluklu yapılaşmaya açarak, küresel emlak tacirlerinin