Haydarpaşa Garı’nın özelleştirilmek istenmesini protesto eden Haydarpaşa Dayanışma’dan Kartal, yıllardır mücadele ettiklerini belirtirken CHP’li Yarkadaş, darbenin fırsata çevrildiğini söyledi.
Haydarpaşa Garı'nda 2016 yılında başlayan restorasyon çalışmaları, gar binasının dış cephelerinde, çatı arasında ve müştemilat binasında sürüyor.
İstanbul'un simgelerinden Haydarpaşa garında restorasyon sürüyor. Restorasyonda, 2010 yılında yanan tarihi binanın çatısı da aslına uygun olarak yenilenirken, temel, çevre, bodrum kat taşıyıcıları ve dış cephesi elden geçirilecek.
Haydarpaşa'da tarihi gar binasına yaklaşık 150 metre uzaklıkta bulunan Yemekli ve Yataklı Vagonlar Şefliği'nde yangın çıktı. 3 katlı binanın bodrum katındaki kazan dairesinde çıkan yangın sırasında paniğe kapılan Yataklı Vagon Operasyonlar Şefi Selim Gümüş, ikinci kattan atlayarak hafif şekilde yaralandı. Gümüş, Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma
Eskiden Körler Ülkesi olarak da anılan İstanbul Kadıköy'deki Haydarpaşa Garı kazılarında, içinde mezarların da olduğu tabanı mermer bir yapı tespit edildi. Toplu mezarların bulunduğu, mimarisi ile kilise olduğu düşünülen yapının gizemi arkeolojik çalışmalar ilerledikçe çözülecek.
Haydarpaşa Garı'nın çatısındaki tamirat sırasında 28 Kasım 2010'da çıkan yangınla ilgili açılan davada, izolasyon çalışmasını yapan 2 işçi ve şirket sahibi 10 ay hapis cezasına mahkum edildi.
İstanbul'un simgelerinden Haydarpaşa Garı'nda çıkan yangın sonrası başlatılan restorasyonda tarihi binanın iki kulesindeki çalışmalar tamamlandı.
Anadolu'dan gelenlerin İstanbul'a çoğunlukla ilk adımlarını attıkları Haydarpaşa Garı, özelleştirme alıştırmalarına çoktan başlamış. Ama garın içindeki yoğunluk ve heyecan onun bu şekilde kalması gerektiğinin bir kanıtı gibi.