TEMA Vakfı, IKEA Türkiye ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) iş birliğinde başlayan Evimiz Dünya Projesi ile çocuklara sürdürülebilirlik ve tüketim alışkanlıklarıyla ilgili farkındalık kazandırılması hedefleniyor. Proje IKEA Türkiye mağazalarındaki poşetlerin satışlarından elde edilen gelirle hayata geçiriliyor.
İstanbul Ümraniye’den giriş yaptığı Türkiye’de 5 yılda İzmir, İstanbul Bayrampaşa ve Bursa mağazalarını açan IKEA’nın Türkiye’deki ikinci 5 yılının daha agresif ve zor geçeceğini belirten IKEA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, önümüzdeki 5 yıl içinde mağaza ve istihdam sayısını iki katına çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.
Ikea dün gazetelere ilan vererek ve basın açıklaması yaparak 'Parodi' vazolarını 'tüketici çıkarlarını göz önünde bulundurarak' geri çağırdığını açıkladı.
Bu yıl 39 ülkede dağıtılmak üzere 29 dilde katalog basan Ikea, Türk müşterilerin alışkanlıklarını araştırdı. Buna göre, Türkler ilk önce fiyata bakarken, yeni ev kuranlar en fazla salon için para harcıyor
Ikea’dan 30 bin Kişilik Siftah
Dünyanın en zengin 11’inci ismi olan IKEA’nın sahibi Ingvar Kamprad’ın, milyarlarca dolarlık vergi kaçırdığı öne sürüldü. 23 milyar dolarlık servete sahip olan Kamprad’ın, İsveç’in SVT adlı kanalında yayınlanan bir belgesele göre vergi cenneti olarak bilinen Liechtenstein’da bir vakıf kurduğu ve şirketi bu vakıf üzerinden yönettiği öne sürüldü.
Çağlayan, Fenerbahçe, Kadıköy, Ortaköy, Yıldız semtlerinde bulunan otobüs duraklarına, IKEA'nın en çok satan ürünlerinden KLIPPAN koltuk yerleştirildi.
İsveçli mobilya şirketi IKEA, gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkelerin yenilenebilir enerji projelerinde kullanılmak üzere 1 milyar avro yardım sağlayacağını açıkladı.