Bursa'da bulunan Türkiye'nin 5'inci büyük gölü İznik Gölü kurumaya başladı. Kirliliğin de tehdit ettiği gölün sahilden 10 metre çekilmesi özellikle balıkçıları endişelendirdi. Toplam 32 kilometre uzunluğunda, 11 kilometre genişliğinde, 298 kilometre kare alana sahip olan İznik Gölü'nün sahilden 10 metre çekilmesi, çevrecileri ve balıkçıları kara
Bursa’da İznik Gölü yakınına yapılması planlanan kâğıt fabrikası için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildi.
Bursa’nın Orhangazi ile İznik ilçeleri arasında bulunan ve 1990 yılında doğal sit ilan edilen İznik Gölü’nün üzerini kaplayan yağ tabakası ve siyah köpük endişeye neden oldu.
Bursa'da dört gün sürecek 4. Dünya Göçebe Oyunları için İznik Gölü kıyısında tam 600 dönüm ekolojik alanın tıraşlanıp doldurularak kalıcı şekilde yapılaşmaya açılacak olmasına tepki gösteren Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “İznik gölüne nasıl kıydınız!” dedi.
Kerevit ve yayın balığıyla ünlü, 20 yıl önce içilebilir nitelikte suya sahip İznik Gölü, bilinçsiz gübreleme ve diğer balıkların popülasyonlarının
Bursa'nın İznik İlçesi'ndeki İznik Gölü'nde araştırma yapan İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi ve Dekanı Prof. Dr. Meriç Albay, 'İznik Gölü ekolojik ve biyolojik olarak tehdit altında” dedi.
Yaz aylarının gelmesi, havanın ısınmasıyla birlikte her yıl bir miktar çekilen İznik Gölü'nde bu sene 20 metrelik bir çekilme yaşanıyor.
Bursa'da, Marmara Bölgesi'nin en büyük doğal gölü İznik'te son 1 yılda su seviyesi, 14 santimetre düştü. Küresel iklim değişikliğine bağlı düşüş olduğunu belirten DSİ 1'inci Bölge Müdürü Yüksel Tazegül, seviyenin kritik eşiğe ulaşmaması için gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.