Almanya’nın en büyük banyo aksesuarları şirketi Grohe Japonların oldu. Japon yapı malzemeleri grubu Lixil, Japon Yatırım Bankası’nın da ortaklığıyla, Grohe’nin yüzde 87.5 hissesini 4.1 milyar dolara (3 milyar euro) satın aldı. Japonlar Almanya’da bugüne kadar yaptıkları en büyük yatırımda Grohe’nin borçlarını da üstlendi.
Japonlar, Cumhuriyetin 100. yılında hizmete sokulması planlanan Çanakale 1915 Köprüsü'nü yap-işlet-devret modeli ile almak üzere resmi görüşmelere başladı. Japonya’nın Ulaştırma Bakanı Keiichi Ishii, "Finansmanın yüzde 100'ünü biz karşılarız" diyerek bu konudaki ısrarını sürdürdü.
Türkiye'nin, afetlerle oluşan hasar ve kayıpları gidermek amacıyla kurduğu Afet Yönetim Sistemi, hızı ve etkinliğiyle dünyaya örnek oldu.
Bu kasabada yaşayanların tsunami duvarlarına güveni tamdı. Hatta bazıları 11 Mart'ta Japonya açıklarını sarsan 9,0 büyüklüğündeki depremden sonra gelecek dalgayı görmek için duvarlara akın etti. Bu duvar ülkenin en yüksek ve en uzun dalgakıran duvarlarından biriydi. Hükümet ve medya bu duvarı "Çin Seddi" olarak anıyordu. İki katman halinde inşa
Japonya başkent Tokyo'ya dünyanınn en yüksek ve uzun binasını inşa etmek için kolları sıvadı.
“Bedava ev” kalıbı Japonya'da uygulanıyor. Japonya alışılmadık bir mülkiyet sorunuyla karşı karşıya: Evlerin sayısı Japonya’da artık o kadar fazla ki yeterince insan olmadığı için bu evlerden bazıları boşta kalmaya başladı.
Uzun, sıcak ve karanlık bir yazın ardından Japonya'da artık günler daha serin, geceler daha aydınlık. Japonlar bunun için yalnızca Eylül ayına değil, setsuden'e, yani "enerji tasarrufuna" da teşekkür edebilirler. Setsuden, Mart'taki deprem, tsunami ve nükleer santral felaketlerinden sonra elektrik tasarrufunu hedefleyen ve şaşırtıcı bir başarıya
Japonya'nın IHI ve Itochu şirketlerinin, İzmit körfezini bağlayacak 2 bin 800 metre uzunluktaki çelik asma köprü inşa projesini aldığı belirtildi.