Fukuşima’da yaşanan felaketin ardından nükleer enerji konusunda endişelerin arttığı Japonya, alternatif enerji kaynaklarına yöneliyor. Daha çok farklı projelerin açıklandığı Japonya’da bu kez güneş enerjisi öne çıkıyor. Japonya terk edilen golf sahalarına dev güneş panelleri kuruyor.
Japon hükümeti, 11 Mart'ta ülkede meydana gelen deprem ve tsunami felaketinin yol açtığı doğrudan zararın 15-25 trilyon yen (185-309 milyar dolar/138-217 milyar avro) aralığında olacağını bildirdi. Hükümetin tahminlerine göre, bu rakam, Japonya'nın kuzey doğusundaki altyapı, konut ve fabrika gibi alanların yeniden yapılanmasının maliyetini
Japonya'da hükümet, depremde hasar gören Fukuşima nükleer santralındaki radyasyon seviyesinin insan sağlığını etkileyebilecek düzeye ulaştığını açıkladı. Başbakan Naoto Kan, santralın 30 kilometre çevresinde yaşayanların evlerinden çıkmamasını istedi. Bu açıklama öncesinde santralın bir raktöründe daha patlama meydana gelmişti. BBC Türkçe'nin
Japonya'daki Fukuşima Dai-içi Nükleer Santrali'nde biriken radyoaktif özellikli işlenmiş atık suyun okyanusa boşaltılmasında ikinci evreye geçildi.
Japonya nükleer enerjinin ülke içinde kullanılmasını aşırı tehlikeli bulup bunu aşamalı olarak kaldırmayı planlıyor. Ancak hükümet, Japon sanayisinin bu teknolojiyi diğer ülkelere satmasını istiyor. Japon holdingleri, Vietnam ve Türkiye gibi enerjiye aç ülkelerdeki milyarlarca dolarl ık projelerin peşinde koşuyor.
Japonya'nın Iwate eyaletinde çıkan orman yangını nedeniyle 2 bin 114 kişiye tahliye uyarısı yapıldı.
Japonya'nın güneybatı sahili açıklarında bir petrol tankerinin patladığı bildirildi.