Kamu kurumlarına, hizmet binalarının zamanla değişen ihtiyaçlara cevap verememesi, fiziki imkanların yetersizliği ve artan iş yükü dolayısıyla yeni hizmet binaları inşa edildi.
İzmir Valiliği önderliğinde, "Bugün git, yarın gel" anlayışına savaş açıldı. İZKA’nın da destek verdiği proje kapsamında, pilot seçilen devlet dairelerinde, hizmet kalitesinin ve hızının artırılması amaçlanıyor.
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, bütün kamu kurumlarının geçen yıl deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğünün, bağış hesaplarıyla birlikte 1 trilyon 139,7 milyar liraya ulaştığını bildirdi.
Kamu kurumları devletin elinde kalan son varlıkları beş ayrı koldan satışa çıkardı.
Haydarpaşa Garı’nda yaşanan yangın kamu mallarına sigorta yapılmadığını ortaya çıkardı. Sigortacılar, “Kamu malları sigortalı değil” yorumunda bulundu. Kamuda genel bütçeyle yönetilen kurumlara sigorta yapılmadığını aktaran Talaşman, ancak, özel bütçeli kurumlarda, il özel idarelerinde, belediyelere ait şirketlerde sigorta yapıldığını söyledi.
Kamu Mühendisleri Platformu'nun çağrısıyla Ankara'da bir araya gelen kamudaki mühendis, mimar ve şehir plancıları, özlük haklarının iyileştirilmesi talebini bir kez daha dile getirdi. Açıklamada, "Biz varız ve hak ettiğimiz değer verilmedir." denildi.
İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, dövizdeki artış nedeniyle kamuyla çalışan müteahhitlerin yakın dönemde yaptığı anlaşmaları feshetme yoluna gittiğini söylerken, özel sektör firmalarının yüzde 70’nin ise projelerini durdurduğunu açıkladı.
Artan üretici fiyatları, konut krizini tırmandırırken müteahhitleri de vurdu. Müteahhitler, açıklanan fiyat farkı uygulamasını göstermelik bir uygulama olarak görürken fahiş fiyat artışlarının gerçeklikten uzak olduğunu belirtiyor.