İBB, İstanbul 8. İdare Mahkemesi, tarafından Kanal İstanbul projesinin tarım alanlarına ve karasal ekosisteme vereceği zarara ilişkin davaya ret kararı verilmesiyle ilgili açıklama yaptı.
Kanal İstanbul için 2018 yılında İBB-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı- Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında imzalanan protokole; TMMOB’a bağlı 9 meslek odası tarafından açılan iptal davası karar aşamasına geldi. Davalı durumda olan İBB’nin yeni yönetimi, 26 Kasım günü gerçekleştirilen duruşmaya katılmadı ve iptal istemine karşı savunma yapmadı.
Milliyet yazarı Yaman Törüner köşesinde Yeni Ekonomi Programı ile büyük projelerin akıbetini değerlendirdi: "Kanal İstanbul'un üç yıl durdurulacağı anlaşılıyor".
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü'nün temeli atıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İstanbul'un gelecek dönemdeki en büyük projesi olacak" dediği Kanal İstanbul için yeni Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bu şehrin böyle bir alaboraya böyle bir travmaya ihtiyacı vallahi de billahi de yok" demişti.
Kanal İstanbul ve çevresine kurulacak Yenişehir projesine karşı yıllardır evlerini koruma mücadelesi veren Şahintepe Mahallesi halkı, şimdi de acele kamulaştırma kararlarıyla mahallelerinden sürgün edilmek isteniyor.
TBMM’de bu hafta görüşülecek torba yasanın, Kanal İstanbul projesini üstlenen şirketin olası ‘batık borçlarını’ kurtarma amacı taşıdığı iddia edildi.
Dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çılgın projesi Kanal İstanbul, İstanbul Barosu Çevre, Kent ve İmar Hukuku Komisyonu evsahipliğinde Çağlayan Adliyesi'nde gerçekleştirilen panelle masaya yatırıldı.