Prof. Dr. Gülay Altay'ın yerine Prof. Dr. Mustafa Erdik getirildi. Boğaziçi Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü ve Jeoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haluk Özener, "Depremin ne büyüklükte olabileceğini hesaplayabiliyoruz ama ne zaman olacağını bilemiyoruz. Marmara'da 7'nin üzerinde deprem olabilir. Bu bir doğa olayı, bunun önüne geçemeyiz" dedi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Özener, "Sığacık'ta 1.9 metreye varan su baskın yüksekliği, Sığacık ve Akarca'da da 5-6 metreye varan tırmanma yüksekliği tespit edildi." dedi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem- Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi’nin, Ege'deki deprem fırtınasına ilişkin açıklamasında, Türkiye’de Kaş yarımadası ve Antalya Körfezi ile Mısır arasındaki bölgede 1-3 metre seviyesinde tsunami tehlikesinin mümkün olduğu belirtildi.
İtalyan Urania gemisi tarafından tespit edilen faylara bilim adamları farklı yorumlar getirdi.
İstanbul’da 27 Eylül Cuma günü meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki deprem ile ilgili Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nden açıklama geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener yaptığı açıklamada, “Bir sona doğru yaklaşıyoruz ama bu sonun ne zaman geleceğini bilmiyoruz” dedi.
Çanakkale’de ikisi 5.3 büyüklüğünde olmak üzere dün kaydedilen çok çok sayıda depremin ardından bugün saat 05.24’ten itibaren de büyüklükleri 2.2 ila 5.3 arasında değişen 40 sarsıntı daha oldu.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Marmara'da yapılan bilimsel çalışmalarda bir enerjinin biriktiğini belirterek, "Süre geçtikçe biriken enerji artıyor." dedi.