Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Küçükbahçe’de,300 dönüm orman arazisinde kurulacak Güneş Enerji Santrali için yoğun ağaç kesimine başlanmasına tepki gösterdi.
İzmir’in Karaburun ilçesinde faaliyet gösteren rüzgar enerji santrallerinin kapasite artırımı için yapılması istenen ÇED bilgilendirme toplantısı köylülerin ve Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın direnişiyle yapılamadı.
Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nin kararı ile Karaburun Yaylaköy’deki elli rüzgar türbini çalışması durduruldu. Karaburunluları sevindiren mahkeme kararı ile, 20 gündür köydeki türbinler çalışmıyor.
İzmir Karaburun'da kurulacak olan taş ocağı için 'ÇED gerekli değildir' raporu ile ruhsat iptali için açılan davada taş ocağının ruhsatı iptal edildi.
RES'ler tarafından istila edilen Karaburun’un ortasında, Yaylaköy’ün tarım alanı ve meralarına GES tribünleri yapılması ile ilgili projeye “ÇED olumlu” kararı verildi. Yaylaköylüler projeye dava açtı.
İzmir'de, Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilen İris Gölü'ne mülkiyet sahipleri tarafından açılan kanallar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talimatıyla Karaburun Belediyesi'nce kapatıldı. Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, İris Gölü'nün kamulaştırılarak, korumaya alınmasını istedi.
İzmir İdare Mahkemesi, Karaburun'da yapılmak istenen Sarpıncık RES' karşı 55 kişinin açtığı davada 'iptal' kararı verdi. Bölgedeki sivil toplum örgütleri yarımadanın yüzde 70'inin RES'lere tahsis edildiğinin bununda yarımadanın ekolojisine ve bölge sakinlerinin yaşantısına büyük bir tehdit olduğunu belirtiyor.
İzmir'in Karaburun ilçesindeki birinci derece doğal sit alanına yapılan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla Yapı Kayıt Belgesi iptal edilen yapının yıkım çalışmalarına başlandı.