Yakın yıllara kadar ''Kaş'' denince akla ilk gelen, Akdeniz maviliğinin ''sade ve alçakgönüllü'' kıyı kasabasıydı...
Antalya'nın Kaş ilçesinde, imar barışı düzenlemesinin ardından kaçak yapı sayısı arttı. Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, "Kaçak yapı teşebbüsünde bulunan her kim varsa tespitleri yapıldı, zabıtları tutuldu, gerekli encümen kararları almak suretiyle yıkım kararları verildi" dedi.
Kaş Belediyesi, üç farklı koruma statüsü olan Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde 8 dönümlük araziyi, 22 Kasım’da pazarlık usulü ihalesiyle satışa çıkaracak.
Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Eriş gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin kendine yeten üretim ve tüketim ilişkisi, bozulmamış dokusuyla dünyada küreselleşmenin getirdiği olumsuzluklar karşısında kentlerin özgün kimliklerini koruyarak yaşam kalitesini artırmayı ve sürdürülebilir gelişmeyi öngören uluslararası ''sakin şehir''
WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı)’nin uzun yıllardır süren çalışmaları sonucu Kekova Özel Çevre Koruma Alanı Kaş’ı da içine alacak şekilde genişletildi ve alanın adı Kaş-Kekova Özel Çevre Koruma Alanı olarak değiştirildi.
CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Antalya’nın Kaş İlçesine yapılacağı iddia edilen Havaalanını Başbakan’a sordu.
Turizm cenneti Antalya Kaş, antik alandan tarihi SİT alanına kadar her türlü koruma olmasına rağmen özellikle sahil kesimlerdeki kaçak villalar mantar gibi türüyor. Çevre örgütleri duruma tepkili.
Antalya’da Kaş Marina’nın genişletilmesi için imar planı değişikliğinin önü açıldı. Plan değişikliğiyle beraber alanda otel, AVM ve yüzer iskele yapılmak isteniyor.